loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Els Chargrossos baixen amb l'Àliga i es treuen l'espina del dia anterior

Sergi Casado Cultura diumenge, 22 de setembre de 2013

Per què l'Ajuntament no va deixar que els Chargrossos participessin en la Baixada de la Cucafera del divendres 19 de setembre? Fonts municipals han confirmat al Circ que l'única raó per la qual van barrar-los el pas, just a les escales del Pla de la Seu, és perquè no estava inclosa dins de la proposta realitzada per la Cucafera i aprovada per la Comissió Assessora del Seguici Popular fa uns mesos.

Els Chargrossos, baixant les escales de la Catedral. /Chargrossos de TGN

Una imatge dels Chargrossos, al carrer Merceria. /Chargrossos de TGN

Un cartell en el qual es demanava la dimissió de la regidora de Festes, Carme Crespo, i del tècnic de l'àrea de Cultura, Xavi González, pels fets del dia 19 de setembre. / circdetarragona.com

Des del consistori, a més, es va interpretar que l'aparició dels Chargrossos suposava "treure protagonisme a la Cucafera". Respecte les manifestacions del president dels Chargrossos, Ivan Muñoz, en què assegurava que la Cucafera els havia convidat a participar en la Baixada del divendres 19 de setembre, l'Ajuntament és taxatiu i assenyala que "la Cucafera no pot convidar ningú", tot remetent-se a l'informe de la Baixada aprovat pels responsables màxims del Seguici Popular.

Amb l'ànim d'apaivagar la polèmica, des del consistori es treballarà perquè els Chargrossos puguin tenir un acte propi. Una de les propostes que es podria estudiar seria que aquesta colla, inscrita al registre d'entitats tarragonines, estigués present en l'acte d'encesa de la façana de l'Ajuntament, ja que els llums instal·lats durant aquestes festes són de colors similars.

Tot i l'enfrontament entre tècnics de l'àrea de Cultura i els representants dels Chargrossos la nit del divendres 19 de setembre, l'endemà sí van poder prendre part en la Baixada de l'Àliga. Això, sí darrere dels elements del Seguici que conformen la Baixada oficial, junt amb altres tres elements.

Durant tot el dia d'ahir, representants dels Chargrossos van lluir pancartes demanant la dimissió de la regidora de Festes, Carme Crespo, i del tècnic de Cultura i Festes Xavi González.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar