loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Nou lleig de l'Ajuntament de TGN al Seguici Popular

Sergi Casado Cultura dilluns, 23 de setembre de 2013

El protocol està per complir-lo de manera escrupolosa, i a Tarragona, per Santa Tecla, i en l'Anada a l'Ofici, encara més. L'Ajuntament, però, l'ha trencat i l'ha interpretat de manera molt peculiar i particular, fent un lleig als Elements del Seguici Popular, i per segon any consecutiu. I tot per les xiulades que ha rebut la corporació municipal avui al matí quan pujava pel carrer Major, just abans d'enfilar les escales de la Catedral.

Una imatge d'arxiu de l'Anada a l'Ofici. / tarragona.cat

El protocol estableix que en l'Anada a l'Ofici, el Seguici Popular obre pas a la comitiva municipal, formada per l'abanderat o abanderada amb la Senyera (avui era la regidora de Serveis Socials, Victòria Pelegrín) i just al darrere tota la corporació municipal. I al darrere, la banda de músics, tancant.

El recorregut els porta des de la porta de l'Ajuntament fins a la Catedral, passant per la Baixada Misericòrdia, carrer Major, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu. Un cop allí, tots els elemens del Seguici Popular descansen davant de la Catedral, els seus integrants acostumen a anar a esmorzar i els polítics escolten missa.

Un cop acaba la cerimònia religiosa, arrenca la Tornada d'Ofici. És a dir, els mateixos que han pujat procedents de l'Ajuntament fan el recorregut a la inversa per tornar a la casa consistorial, on tindrà lloc la Tanda de Lluïment. Què ha fet la corporació municipal? Doncs, ha agafat una drecera, ha evitat acompanyar el Seguici Popular i la Banda de músics i ha fet cap a la plaça de la Font per un camí alternatiu.

Possiblement, les queixes i la xiulada rebuda ha motivat que els representants polítics tarragonins, amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros al capdavant, se saltessin el que estableix el protocol i es dirigissin cap a l'Ajuntament per una via en la qual no rebrien cap queixa ciutadana.

Això, sí, un cop els Elements del Seguici han tornat, s'ha procedit a la Tanda de Lluïment. La Moixiganga ha desplegat dues banderoles del Tricentenari davant mateix dels nassos dels seus polítics: 1714-2014. Potser també s'han saltat el protocol.

La queixa de l'Assemblea d'Entitats del Seguici

No és el primer cop que la Corporació municipal deixa plantat al Seguici Popular. Sense anar més lluny, va passar exactament el mateix que avui, dia de santa Tecla. Per això, en l'Assemblea anual d'Entitats del Seguici Popular celebrada el passat 10 de setembre, aquest col·lectiu ja va preguntar a l'Ajuntament si en l'Anada a l'Ofici de 2013 es compliria el protocol. Segons ha pogut saber El Circ, la resposta de l'Ajuntament va ser que ho preguntessin a la regidoria responsable de l'àrea de protocol, és a dir la de Relacions Ciutadanes.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar