loader
menu

Ballesteros esquiva debatre una moció contrària a la macrobeatificació

Sergi Casado Ciutat > Política dimecres, 25 de setembre de 2013

Sempre que es diu que després de Santa Tecla Tarragona torna a la normalitat. Un cop passades les festes, l'atenció es focalitza en el proper 13 d'octubre, data en què la ciutat serà la seu de la beatificació de 522 màrtirs de la Guerra Civil a l'esplanada de l'antiga Universitat Laboral.

Des de fa dies, tant partidaris com detractors del multitudinari acte ja van mostrant les seves cartes. En el bàndol que s'hi oposa, nombrosos col·lectius, sindicats i partits polítics, principalment de l'esquerra, ja han convocat manifestacions i concentracions per expressar, principalment, que es destinin recursos públics a l'acte.

En l'esfera política, des de l'Ajuntament de Tarragona, governat pel PSC, en són fervents partidaris. Les manifestacions referents a la projecció que tindrà la ciutat amb l'afluència massiva de visitants han estat constants, principalment entre les primeres espases del govern municipal.

Veus discordants dins del partit

Tot i això, les Joventuts Socialistes de Tarragona han mostrat públicament que són contraris a que es destinin diners públis a la macrobeatificació, adherint-se al manifest de la Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat. I el dimarts 24 de setembre, últim dia de la festa major, el grup socialista al Consell Comarcal també ha dit no a que l'acte religiós estigui finançat amb erari públic. La moció, però, no ha tirat endavant gràcies als vots de Convergència i Unió i del Partit Popular, els quals, en aquesta ocasió, no han dubtat a ajuntar posicions pel que fa a assumptes de caire eclesiàstic. ICV-EUiA-Entesa i Esquerra Republicana, els defensors de la moció, hi han votat a favor.

La qüestió, doncs, resideix en saber per què aquesta moció no es podrà debatre al consistori tarragoní. L'endemà de la presentació de la Coordinadora per la Laïcitat ja es va anar a l'OMAC per tal d'entrar per registre la moció perquè es pogués debatre al plenari tarragoní. Abans de final de mes hi ha ple a Tarragona, encara que, casualment, serà extraordinari; una modalitat en la qual no s'admeten mocions.

D'aquesta manera, en el cas que finalment sigui extraordinari, com així serà, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC) s'estalviarà haver de passar el tràngol d'haver de debatre sobre la moció. Sabent que el grup socialista del Consell Comarcal s'ha mostrat contrari a que es destinin diners públics a la macrobeatificació del 13-O, faria el mateix el grup municipal socialista de Tarragona? A l'octubre, difícilment se celebrarà un plenari abans del cap de setmana del dia de la Hispanitat, ja que al consistori tarragoní els plens acostumen a ser quasi sempre la darrera setmana del mes.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar