loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Molta macrobeatificació, i resulta que Santa Tecla ja no és santa

El Circ Cultura dimecres, 25 de setembre de 2013

La Patrona de Tarragona, Santa Tecla, ja no és santa. El Concili Vaticà II la va excloure del santoral de l'església Romana, és a dir, del Martirologi, fa més d'una dècada, i segons publica avui, 25 de setembre, el diari Més Tarragona, l'Arquebisbat de Tarragona està recopilant totes les proves de l'existència de la Patrona de la ciutat per reclamar que torni a ser inclosa en el santoral.

Una imatge de Santa Tecla. /preguntasantoral.es

Com també explica el diari Més, existeixen nombroses versions històriques sobre Santa Tecla i sempre s'ha dit que, en l'antiguitat, hi va haver diverses santes amb el nom també de Tecla, un fet que va portar a confusions. Segons el rotatiu, la versió de l'esglèsia catòlica i dels historiadors sempre ha estat confusa, i a més, les guerres i saquejos que va patir Tarragona no han ajudat a aclarir-ho.

Tot i que, des de l'Arquebisbat de Tarragona sempre s'ha defensat la versió que Santa Tecla va ser una dona que durant el segle I va decidir oferir la seva castedat i seguir cegament a Sant Pau en el seu pelegrinatge, el Concili Vaticà II, convocat pel Papa Joan XXIII l'any 1959, va constituir una comissió per tal de revisar el santoral de l'esglèsia romana. Van haver de passar més de quaranta anys perquè, segons el diari Més, des del Vaticà s'anunciés que Santa Tecla n'havia quedat exclosa, atès que hi havia seriosos dubtes de la seva existència.

L'Arquebisbat admet al Més Tarragona que "es tracta d'una mala notícia", però que fa temps que es treballa perquè la Patrona de Tarragona torni a ser inclosa en el santoral. D'entre les tasques perquè Santa Tecla recuperi l'aurèola, destaca la celebració d'un Congrès Internacional sobre Santa Tecla l'any 2011 al Palau de Congressos de la ciutat, en el qual hi van participar especialistes d'arreu del món amb l'objectiu d'aportar els coneixements sobre la patrona de la ciutat.

Una de les principals conclusions del congrès, segons el diari Més, és que "Santa Tecla no és una invenció pietosa, sinó un personatge de carn i ossos que va nèixer a Turquia".


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar