loader
menu

CIUTAT

Ballesteros reordena el cartipàs per agafar embranzida d'aquí al 2015

Sergi Casado Ciutat dijous, 26 de setembre de 2013

Tal com va fer a l'equador del seu primer mandat, l'alcalde de Tarragona ha tornat a fer ús de les seves atribucions per reordenar el cartipàs, a només un any i mig de les properes eleccions municipals. Dels deu regidors de l'equip de govern, Ballesteros ha modificat les competències a sis: Carme Crespo, Begoña Floria, Joan Sanahujes, Victòria Pelegrín, Javier Villamayor i Xavier Tarrés.

Ballesteros, al costat dels regidors presents durant la roda de premsa en què va anunciar els canvis al cartipàs. / circdetarragona.com

Tal com ha avançat El Circ, un dels canvis més substancials és el relleu al capdavant de l'àrea de Cultura i Festes, que passa de Carme Crespo a Begoña Floria. L'alcalde ha justificat el canvi en una àrea de tanta rellevància per la "necessitat de renovar estructures i per agafar embranzida" i ha negat taxativament que els motius hagin estat les polèmiques recents durant les passades festes de Santa Tecla, que va acabar amb una xiulada pública el dia 23 de setembre.

Floria, que continua com a portaveu municipal, traspassa Medi Ambient a Crespo, una cartera que ja va gestionar durant els dos primers anys de Ballesteros. La ja ex responsable de Cultura seguirà manant al departament de Patrimoni i també passarà a controlar l'àrea d'Ensenyament, fins ara a mans de Joan Sanahujes; un regidor que, vistos els canvis aplicats per l'alcalde es queda com l'edil amb menys competències: Esports i Neteja.

Territori i Urbanisme i Promoció Econòmica també han rebut una sacsejada considerable. Ballesteros ha explicat que arran de l'aplicació del nou pla urbanístic (POUM) es tornaran a activar les llicències, els assumptes de domini públic i de disciplina urbanístic. Carles Castillo continua al capdavant, però les competències en aquestes tres matèries, junt amb Ocupació de via pública, passaran a estar gestionades ara per Victòria Pelegrin, de la qual, l'alcalde ha manifestat que també és una gran entesa en urbanisme.

Pelegrin, a més, deixa de controlar l'àrea de Serveis Socials, que passarà a estar gestionada per Javier Villamayor. Però el que sóna com a delfí de Ballesteros també queda descarregat de feina, ja que les polítiques d'ocupació, el Tarragona Impulsa passen a estar sota el control de Xavier Tarrés. En aquest aspecte, Ballesteros s'ha mostrat convençut que amb aquests canvis "ajudarem a millorar els tràmits burocràtics perquè els emprenedors tinguin més facilitats".

Villamayor continuarà portant la batuta dels Jocs del Mediterrani de 2017 i del projecte d'smart city.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar