loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

TGN troba fòrmules per combatre l'escassa venda de patrimoni

Sergi Casado Ciutat > Política divendres, 27 de setembre de 2013

Les inversions previstes i incloses en els pressupostos d'enguany, calculades en 5,7 milions d'euros, estaven condicionades a la venda de patrimoni municipal. A punt de tancar el novè mes de l'any, com era de preveure, els números no surten i difícilment sortiran en el darrer trimestre. Segons fonts municipals, s'han ingressat uns 400.000 euros, una xifra que dista molt dels auguris de l'equip de govern de Ballesteros.

Una imatge de l'interior del solar del passeig de les Palmeres, a la venda des de fa uns mesos. / circdetarragona.com

La pregunta resulta òbvia: D'on es treuran els diners per sufragar tot el que es va pressupostar a principis d'any? La fòrmula escollida per l'àrea d'Economia i Hisenda, que seguirà estant controlada per Pau Pérez, mà dreta de Ballesteros des que va arribar a l'alcaldia, és la de modificar les condicions de finançament d'alguna de les obres incloses en el Pla Integral de la Part Alta (PIPA), que s'ha allargat. "Com que estàvem tenint dificultats per vendre patrimoni, en el darrer plenari vam aprovar canviar el finançament d'algunes obres, i així tenim més temps per poder vendre", explica l'encarregat de controlar les finances municipals.

Les previsions més optimistes apuntaven que les arques municipals podrien rebre una injecció d'uns 8 milions d'euros per la venda d'immobles i solars repartits pel terme. Actualment, en l'apartat de venda d'immobles del web de l'Ajuntament tan sols hi apareixen el solar del passeig de les Palmeres, valorat en 4,1 milions, i dos naus més en polígons. Cap dels tres no està tenint sortida. D'on també es preveia treure calers és de la venda dels blocs que hi ha just damunt del Teatre Metropol.

De moment, el consistori ha decidit no posar-lo a la venda, com tampoc no ho faran amb una part de la finca on abans hi havia l'Hostal del Sol. Les raons són que un excés de venda, és a dir, un increment desmesurat d'ingressos faria que tot el que s'ingressés anés a parar directament a amortitzar el deute que té contret l'Ajuntament.

D'entre les inversions previstes per enguany, condicionades a la venda de patrimoni, figuren les obres de condicionament del local dels Xiquets del Serrallo, la remodelació de l'edifici de l'Ajuntament, la plaça dels Infants, la plaça Amèrica (SPiSP), la urbanització de l'N-340 i la reordenació de la xarxa elèctrica aèria del Serrallo, entre d'altres. Algunes ja s'estan executant, com la remodelació de la plaça Primer de Maig de Torreforta, tot i que només la fase inicial.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar