loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Els coloms tarragonins, altre cop en busca i captura

Sergi Casado Ciutat > Medi Ambient dilluns, 30 de setembre de 2013

Enèssim intent de l'Ajuntament de Tarragona per erradicar la població de coloms. Des de fa uns dies s'ha obert el concurs per adjudicar el servei de captura d'aquestes aus que tant amoïnen l'àrea de Medi Ambient del consistori tarragoní. Segons figura en el plec de condicions del contracte, una de les condicions és que l'empresa que resulti adjudicatària capturi anualment, un mínim de 10.000 coloms. De fet, la xifra d'aus capturades durant el 2012 ja s'hi va apropar.

El preu del nou contracte anual és de 88.000 euros (iva inclòs). L’adjudicatària haurà de disposar d’un mínim de 20 gàbies entre els estris a emprar, i de dos colomars anticonceptius amb capacitat per a 50 parelles de coloms com a mínim, cadascun d’ells.

Algunes de les condicions del contracte són:

- Selecció sanitària de coloms capturats, dels sans i els malats, efectuada per un veterinari, amb l’emissió del corresponent informe.

- Retorn dels animals anillats, identificats de competició o que pertanyen a associacions columbòfiles al responsable o propietari.

- Sacrifici dels coloms molt parasitats o malalts o que puguin representar un perill per a la salubritat pública, per al medi ambient. Complint la legislació vigent en matèria de protecció animal. A tals efectes l’adjudicatari haurà de disposar d’un local habilitat i amb els estris necessaris pel sacrifici.

- Eliminació dels cadàvers dels coloms, d’acord amb la normativa legal vigent.

- Tractament i destí dels coloms capturats que no són sacrificats.

- La neteja de nius sanitàriament incorrectes , i l’adequat tractament de nius.

- Inspecció amb el corresponent full de treball, de les denúncies efectuades pels particulars, amb les corresponents actuacions sanitàries.

- Subministrament i manteniment de les 24 gàbies mínimes, i de totes aquelles que instal·li l’adjudicatari.

- Elaboració del cens de coloms, amb els mètodes de control i seguiment de la població de coloms que haurà d’estar degudament justificat pels licitadors.

- Actuacions preventives de màxima població de coloms, planificació i actuació de les mesures.

- També es podran utilitzar altres sistemes de captura i control de la població de coloms sempre que es respecti la legislació vigent i amb autorització prèvia de l’Ajuntament de Tarragona.

- Els estris de captura a utilitzar, tenint en compte els coloms en zones edificades, seran bàsicament les gàbies manuals i automàtiques, i aquells que l’adjudicatari proposi.

Cliqueu AQUÍ per consultar tot el plec de condicions del contracte.
circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar