loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Ser voluntari de TGN 2017 tindrà beneficis en l'àmbit professional

El Circ Esports > Poliesportiu dimecres, 02 d'octubre de 2013

Més enllà de tenir l'honor de col·laborar en l'organització dels Jocs del Mediterrani de 2017, tots els voluntaris que finalment s'hi apuntin obtindran beneficis amb vistes al seu futur personal i professional. L'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat treballen conjuntament per tal d'aconseguir que durant el procés de formació dels voluntaris aquests puguin tenir una formació reconeguda i reglada que els pugui beneficiar en seu futur. Mobilitat, turisme, idiomes o qualsevol altra modalitat en la qual s'especialitzin totes les persones que ajudaran, de manera desinteressada, perquè els Jocs del 2017 siguin tot un èxit.

El director dels Jocs, Ramon Cuadrat, felicita la voluntària número 1.000, Conchi Vaz. /mauri

La borsa de voluntariat ja supera el miler d'inscrits (de moment, 1.070), i avui, 2 d'octubre, el director general de Tarragona 2017, Ramon Cuadrat, ha fet entrega a la voluntària inscrita número 1000, Conchi Vaz Cuevas, d'un obsequi i un diploma acreditatiu.

L’organització dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 segueix la planificació establerta en el pla director, la qual evidencia la importància del procés de captació de voluntaris per participar en la cita esportiva, tal i com han destacat aquest matí en roda de premsa el director general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Ramon Cuadrat, i la responsable de voluntaris dels Jocs, Bito Fuster.

En aquest sentit, el passat 23 d’abril es va obrir el període d’inscripció a la borsa de voluntariat. Després d’aquests quasi bé sis mesos, en els quals les persones interessades en formar part de l’equip de Voluntaris Tarragona 2017 han hagut d’introduir les seves dades personals i preferències de participació al formulari del web dels Jocs, la xifra d’inscrits sobrepassa ja el miler de persones i supera les previsions més optimistes.

Ramon Cuadrat ha destacat que “aquesta xifra suposa més del doble del que ens havíem marcat inicialment. Estem molt contents ja que aquesta implicació demostra que tant la ciutadania de Tarragona com la de tot el territori s’està movent pels Jocs”.

Durant aquest període l’organització dels Jocs ha dut a terme diferents reunions informatives destinades als voluntaris inscrits a la borsa en les quals ja han participat més de 200 persones. Precisament el passat divendres es van reprendre aquestes sessions informatives periòdiques un cop superada l’època estival.

Està previst que en les properes setmanes es continuïn ampliant el nombre de reunions amb voluntaris, tant a Tarragona com a la resta de municipis seus. De fet, l’organització dels Jocs ja ha realitzat reunions per explicar el procés de captació de voluntaris a centres educatius, com l’IES de Torredembarra, o a l'equip docent d'INEF de Barcelona i Lleida.

Experiència internacional

L'organització dels Jocs també ha treballat molt directament amb l'organització del Mundial de Natació de Barcelona d'enguany en l'àmbit de la formació i perfils de voluntaris. Recentment s'ha iniciat amb l'Ajuntament de Reus un treball de col·laboració per aportar voluntaris de Tarragona 2017 al Campionat del Món de Patinatge Artístic que tindrà lloc al municipi del Baix Camp el proper 2014.

També s'està treballant en establir convenis de col·laboració de voluntariat amb la Universiada d’hivern Granada 2015 i en programes d'observació de competicions internacionals que es puguin celebrar el proper any, com el Campionat del Món de Bàsquet o la Copa del Món de Vela.

Perfil de voluntariat

El perfil dels 1070 voluntaris inscrits a la borsa fins al moment és molt divers, tot i que predominen les dones, els voluntaris d’entre 16 i 25 anys i els procedents de la ciutat de Tarragona. Quasi la meitat dels inscrits a la borsa té estudis universitaris.


GÈNERE


Homes

45%

Dones

55%

EDAT

Menors de 16 anys

4,73%

16 - 25 anys

49,1%

26 – 40 anys

23,37%

41 – 60 anys

19,6%

Majors de 60 anys

3,2%


PROCEDÈNCIA

Tarragona

45%

SEUS

27%

Resta de Catalunya

24,5%

Resta de l'Estat

2,5%

Internacional

1%


NIVELL D'ESTUDIS

Universitaris

48,63%

Formació Professional

13,68%

Batxillerat

20,11%

ESO

15,16%

Primària

2,42%circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar