loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'institut Geològic de Catalunya no descarta sismes de major magnitud

El Circ Ciutat > Medi Ambient dijous, 03 d'octubre de 2013

Segons l’Institut Geològic de Catalunya, l’activitat sísmica registrada en les darreres setmanes s’està produint en una falla a l’interior del mar davant la costa de Castelló i això redueix la probabilitat d’un sisme de gran magnitud d’acord als criteris tècnics geològics. Tot i això, la zona és d’un perill sísmic no menyspreable i, per tant, des de l’IGC tampoc es descarta un sisme de major magnitud i repercussió dels que s’han produït fins ara. Les eines actuals no permeten predir la tendència exacta de la sèrie sísmica, és a dir, si es mantindrà o desapareixerà l’activitat sísmica en els propers dies.

Cada vegada que arriba un avís de sisme de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), Protecció Civil a través del CECAT inicia el protocol de comprovacions fent les trucades corresponents al telèfon 112, als diferents cossos operatius i a les policies locals per confirmar si hi ha hagut trucades de la ciutadania, o bé s’han produït danys materials o personals.

Fins ara, Protecció Civil no ha activat el Pla Especial d'Emegències Sísmiques de Catalunya (SISMICAT) perquè no s’ha arribat a la magnitud de sisme ni hi ha constància que s’hagin produït els danys (esquerdes) que comportarien la seva activació immediata i l’aplicació de mesures de protecció de la població.

El SISMICAT dóna resposta ràpida i eficaç en cas que es produeixi un sisme important a qualsevol punt de Catalunya amb l'objectiu de minimitzar els possibles danys a persones, béns i medi ambient, i que permeti restablir els serveis bàsic per a la població en el menor temps possible. La sèrie sísmica produïda fins al moment no ha requerit l'activació d'aquest pla.

Des de Protecció Civil es vol traslladar un missatge de tranquil·litat i de prudència a la població. Protecció Civil recomana que la ciutadania estigui atenta a la informació d’autoritats i canals oficials de les administracions públiques i fer seguiment de l’evolució sísmica.

Així mateix, es recorda que en cas de sisme important s’ha d’evitar sortir a l’exterior en els primers moments ja que es podrien despendre objectes de façanes o balcons. Cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids si el sisme sacseja la vivenda. Si percebeu olor a gas, tanqueu la clau de pas. Mantingueu la tranquil·litat en tot moment i recordeu que el 112 és el telèfon d’emergències. Si sortiu a l’exterior, per possible afectació a l’edifici, situeu-vos lluny de parets i facanes. Podeu consultar tots els consells per risc sísmic al web de Protecció Civil www.gencat.cat/interior/sismes i fer seguiment en continu al seu twitter @emergenciescat.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar