loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

TGN no té problemes "importants" de seguretat

El Circ Ciutat dijous, 03 d'octubre de 2013

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit aquest matí per valorar la seguretat a la ciutat i les dades de la campanya d’estiu. El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, ha explicat que “el municipi presenta una situació d’estabilitat general sense problemàtiques importants en quant a seguretat” i ha destacat “la importància de continuar treballant en la coordinació dels diferents cossos policials per mantenir i millorar la seguretat ciutadana”.

Comparant les dades del primer semestre 2012 amb aquest any, les diligències de la Guàrdia Urbana s’han reduït un 9% i, al mateix temps, els detinguts han pujat un 21%, això es tradueix en una millora de l’eficiència policial. En matèria de trànsit, les proves d’alcoholèmia i drogues de trànsit s’han incrementat un 40% i els positius han baixat un 6%. Per la seva banda, els controls radars també han pujat un 25%.

Una imatge de la ciutat, agafada des de l'hotel Imperial Tàrraco. / circdetarragona.com

Pel que fa a les infraccions a les ordenances municipals han baixat un 3% respecte al mateix període de l’any passat. Han pujat les denúncies en temes relacionats amb la tinença de gossos en un 75% (de 24 a 42 denúncies) i en alteració de l’ordre per soroll han pujat un 39% (de 85 a 118), el tinent d’alcalde ha fet una crida al civisme i l’actitud responsable de la ciutadana per evitar aquest tipus de conductes que afecten la convivència i l’espai públic. El tinent d’alcalde ha destacat el bon funcionament de la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes que ha resolt un 75% dels casos.

Campanya d’estiu
La campanya de platges ha finalitzat amb un balanç positiu i les denúncies per infraccions de les ordenances han baixat de manera generalitzada. Castillo ha explicat que “les dades ens demostren que la ciutadania es cada cop més responsable i cívica i conscient dels riscos que poden comportar determinades actituds”. Aquest any també ha augmentat la coordinació amb el cos de salvament de la Creu Roja, dels 133 contactes de l’any passat han pujat fins a 472, millorant d’aquesta manera la tasca preventiva.

Pel que fa als dispositius conjunts al Bosc de la Marquesa, han baixat les acampades de manera notable, però s’ha detectat un desconeixement de la normativa vigent en aquest espai protegit i, per això, per a la propera campanya d’estiu es farà un major esforç informatiu per tal d’evitar el risc d’incendis.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar