loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Els enviats tarragonins de CiU a Madrid raonen el seu "NO" als pressupostos de l'Estat

El Circ dilluns, 07 d'octubre de 2013

El diputat tarragoní per CiU al Congrès Jordi Jané i els senadors Jordi Sendra i Josep Maldonado han presentat un decàleg de 10 punts que exemplifiquen, al seu entendre, les raons per les quals el projecte de Llei dels pressupostos generals de l'Estat són "clarament negatius" per al Camp de Tarragona i per a les Terres de l'Ebre:

Jordi Jané. / ciu.cat


Decàleg

1. Els pressupostos no baixen els impostos i comporten més pressió fiscal. Per a Jané “No és que no baixin els impostos, tal i con havia promès Rajoy en campanya, sinó que es consoliden les pujades; el 2014 la pressió fiscal serà del 17,1% del PIB. En quatre anys aquesta ha pujat un 2,7%, frenant les inversions i el consum.

2. No a la davallada del 25% d’ inversió a Catalunya, respecte la del 8% a l’ administració de l’Estat.

3. No afavoreixen les polítiques socials. Ja que s’ exigeix a les comunitats autònomes una reducció del dèficit 9 vegades major que la de l’Estat; afectant sanitat, ensenyament, dependència, etc.

4. No a l’ incompliment en la inversió destinada a l’ A-27. Els 15 mil € per al tram El Morell-Valls “son del tot insuficients, i hi ha una previsió de finalització que dona un endarreriment de 4 anys”. Segons el diputat Jané, des de CiU es farà una proposta amb un calendari alternatiu, per evitar que aquesta sigui una legislatura perduda, recordant que “el PP havia promès que el 2014/ 15 arribaria a Montblanc, i d’ acord amb les previsions fins al 2018 no arribarà a Valls”.

5. No aposten per a l’ Alta Velocitat “urbana” de Reus i Tarragona. El govern no invertirà per construir l’ intercanviador de l’ Arboç que permetria que el tercer fil pogués incorporar a partir d’ aquest tram de la via, un tren Alvia que connectaria les actuals estacions de Reus i Tarragona amb Barcelona en 40 minuts. Tampoc es preveu la connexió del tercer fil fins a l’ actual estació de Reus.

6. No als Zero € per als Jocs del Mediterrani. Per al senador Josep Maldonado aquestes dades li han creat “preocupació i sorpresa: Hi havia el compromís públic de part del ministre de que es destinarien recursos a aquest gran esdeveniment esportiu del 2017... I ara ho deixen a zero; no és només un tema d’ esport, és un tema socioeconòmic, que afectarà moltes persones i la nostra economia s’ en ressentirà.

7. No a l’ incompliment econòmic amb les tres variants de Gandesa, Corbera d’ Ebre i Riudecols. El diputat Jané ha denunciat l’ incompliment reiterat de la inversió per aquestes vies tant esperades.

8. No a la nul·la dotació per a les prolongacions dels trams de l’ autovia A-7 d’ Altafulla cap el nord i de l’ Ametlla de Mar cap el Sud. Jané ha destacat la greu situació de retencions de trànsit que es produeix a la N-340 al seu pas pel Baix Penedès i pel nord del Tarragonès, ja que és un dels trams amb més congestió de l’ estat i no s’ inverteix ni un euro.

9. No s’ inverteix per a la segona fase d’ adequació de l’ Estació de Tarragona. Ni es concreten les inversions per les noves estacions intermodal de Reus , la de Cambrils o de l’Hospitalet de l’Infant.

10. No als Zero € per al Mercat Central de Tarragona. No està prevists que en el proper pressupost es destini ni un sol € per al mercat.

Davant d’ aquesta situació el senador Jordi Sendra ha denunciat que “els respectius partits, PSOE i PP han d’ assumir les seves responsabilitats, donat que aquesta situació que s’allarga indefinidament en el temps, està costant el tancament d’ establiments i la pèrdua de llocs de treball a persones de Tarragona”. I Sendra ha afegit que “per al mercat de Tarragona no hi ha diners però si per al “de abastos” de Santiago de Compostela.

Els 1350 M€ que aniran a Compostel·la també haurien estat ben rebuts aquí. I en referència al diputat del PP Alejandro Fernández, Sendra ha respòs que “ un representant municipal que vol optar a l’ alcaldia de Tarragona no pot eludir la seva responsabilitat culpant l’ antic govern de Zapatero de la situació actual del mercat Central, perquè són ara ells, els del PP, els qui no aportaran ni un € aquest pressupost del 2014”.

Sobre aquest tema, CiU reclamarà explicacions a l’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, pel compromís incomplert per l’ ex ministra de l’habitatge, Carme Chacón, sobre els 8 milions d’ € del mercat.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar