loader
menu

CIUTAT

TGN torna a ser destí de creuers, però amb un impacte econòmic poc visible

Sergi Casado Ciutat dimarts, 08 d'octubre de 2013

Tarragona ha tornat a ser el destí d'un creuer. De fet, el de més capacitat durant el 2013. El passat diumenge 6 d'octubre, el Riviera, amb 1.200 passatgers, va atracar al Port de Tarragona des de les 8 del matí fins a les 6 de la tarda. Per això, setmanes enrere, des del Patronat Municipal de Turisme es va avisar als comerciants, principalment de la Part Alta, de que durant aquest dia hi podria haver un increment de les visites pels carrers de la ciutat, i especialment, pel nucli antic.

Una imatge dell creuer Riviera. / cedida

La incidència, finalment, va ser menor de la prevista, ja que des de l'associació de comerciants de la Part Alta s'ha explicat que no hi va haver un increment de vendes i que, a més, no tots els comerços van decidir obrir. Es tractava d'una recomanació de l'àrea de Turisme de TGN, la qual, va tornar a activar tots els mecanismes perquè en el cas que els creuristes, principalment, nord-americans, decidissin sortir a passejar per Tarragona, trobessin una ciutat activa i amb els braços oberts al nou visitant.

La mateixa presidenta del Patronat de Turisme, Patrícia Anton, reconeix que la repercussió, possiblement, no va ser la desitjada, però que el més important era que un creuer tornés a fer parada a la ciutat: "Això és feina a mig i llarg termini perquè, de ben segur, els resultats arribaran d'aquí a un parell d'anys, però ens interessava perquè es tracta d'una aposta per reactivar el comerç i la restauració de la ciutat", confessa Anton.

Malgrat que a bord del Riviera hi havia dues informadores turístiques i que cada quinze minuts, aproximadament, sortia un bus llançadera cap al centre de la ciutat, la incidència va ser escassa, tirant a imperceptible. Els restauradors del Serrallo també van ser informats de l'arribada del creuer, però segons confessa la presidenta de l'Associació de Restauradors i comerciants, Virginia Morcillo, "no vam veure cap turista i ni tan sols el vaixell".

Hi haurà, doncs, qui veurà l'ampolla mig plena perquè Tarragona va tornar a ser destí d'un creuer amb més de mil passatgers. Ara bé, l'impacte econòmic entre el comerç i la restauració de la ciutat va ser quasi invisible.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar