loader
menu

El PP de Tarragona "pixa" fora de test

Sergi Casado dimarts, 08 d'octubre de 2013

El Partit Popular de Tarragona crea armes polítiques quan creu que són del seu interès. Tot i que, des de fa temps, des del grup municipal a l'Ajuntament sempre s'ha criticat la manca de neteja, posant com a exemple ciutats del nord de l'Estat, principalment Oviedo, el gran caos en el servei de neteja durant les festes de Sant Magí va passar inadvertit pel PP i pel seu líder, Alejandro Fernández. Ho tenien en safata per carregar contra l'amuntegament de deixalles al voltant de les papereres, els carrers bruts i sobretot el ferum a orina de bona part dels carrers del casc antic. Però res de res. Silenci.

El portaveu del PP a Tarragona, Alejandro Ferández. / circdetarragona.com

Per Santa Tecla, un cop l'Ajuntament va fer una petita estirada d'orelles a l'empresa Fomento (adjudicatària del servei) el dispositiu va millorar de manera notable i, tant les imatges de brutícia com els carrers i carrerons dels nucli antic, pixats, no va ser, ni de bon tros, les que es van veure durant les festes del mes d'agost. Òbviament, l'incivisme sempre està present, però és evident que res en comparació amb la pudor que feia la ciutat per Sant Magí.

Ara, el líder popular a Tarragona, Alejandro Fernández, ha tornat a la càrrega i demanarà al consistori, via plenari, que es tornin a encarir les sancions per incivisme. D'entre aquestes, orinar a la via pública vol que torni a significar una falta greu, amb una sanció de 1.500 euros, quan actualment suposa una quantitat menor. Alejandro ha recordat que rebaixar les sancions “és una barbaritat perquè els incívics no ho són en funció de la seva renda, sinó en funció de la seva conducta” i que aquesta rebaixa “es converteix en una invitació a l’incivisme”.

El líder popular a TGN ha repassat el canvis que s’han donat en aquestes infraccions, recordant que les infraccions lleus, com llençar objectes a la via pública i fer les necessitats fisiològiques al carrer, i que fins llavors tenien un màxim de 750 euros de multa, ara tenen 100. Les greus, com generar destrosses als espais públics, eren de fins 1.500 euros i ara tenen entre 100 i 300 euros de multa. I les molt greus, com encendre foc sense autorització o maltractar i vulnerar la dignitat de les persones, han passat d’un màxim de 3.000 euros a un màxim de 500: “Això costa ara insultar, vexar i maltractar les persones, 500 euros”.

“No es pot llençar aquest missatge. Ara amb un màxim de 100 euros poden fer pixums al carrer. Aquest canvis són una autèntica barbaritat. Entenem que així no es pot anar per la vida, i demanarem en moció a plenari tirar enrere aquesta normativa. Volem que s’elimini totalment i tornar a la situació anterior. El primer que s’ha de fer perquè una ciutat estigui neta és que la societat sigui cívica”, ha explicat.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar