loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'escriptor Toni Orensanz busseja en l'estada de Picasso a Horta amb la novel·la "L'estiu de l'amor"

El Circ Cultura dimecres, 09 d'octubre de 2013

El proper 14 d'octubre surt a la venda la nova novel·la de l'escriptor, periodista i opinador del Circ Toni Orensanz: "L'estiu de l'amor". L'obra, que combina història i una part de ficció, narra l'estada de Picasso i la seva companya del moment, la model parisenca Fernande Olivier, a Horta de Sant Joan l'any 1909, on s’hi van estar uns quants mesos.

Una imatge de la portada del llibre. / circdetarragona.com

Una imatge de la portada del llibre. / circdetarragona.com

La correspondència que Fernande Olivier va mantenir amb Gertrude Stein i Alice B. Toklas es conserva a la Beinecke Library de la Universitat de Yale, als Estats Units. Les anècdotes que encara avui dia s’expliquen a Horta sobre la seva estada i aquesta correspondència han estat tan sols el punt de partida d’aquesta novel·la, que és una reconstrucció absolutament lliure de tot plegat i en la qual la veritable protagonista és la model de París, que fa embogir homes, dones i xiquets del poble mentre Picasso pinta frenèticament dalt d’unes golfes, absent.

El llibre de l'autor del Priorat està editat per Amsterdam, el segell de ficció d’Ara Llibres.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar