loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'ERO de Catalunya Caixa es redueix i afectarà finalment 2.153 treballadors

El Circ Ciutat > Economia dimecres, 09 d'octubre de 2013

L'ERO de Catalunya Banc afectarà finalment 2.153 treballadors, i no els 2.450 que es preveia inicialment. La jornada de negociació entre la direcció de l'entitat bancària (controlada ara pel FROB) i els sindicats per l'expedient de regulació de l'ocupació ha assolit un preacord. Les dues bandes, però, continuen negociant la redacció de l'acord definitiu, ja que avui, dimecres 9 d'octubre, és el dia límit en què expira el termini del període de consultes.

Una imatge de la concentració dels empleats de Catalunya Caixa a Barcelona. /circdetarragona.com

El preacord, al que s'ha arribat de matinada, inclou baixes incentivades en lloc de prejubilacions, de tal manera que els treballadors joves es podran beneficiar de les mateixes condicions que els veterans. I s'amplia fins a 401 el nombre d'empleats de més de cinquanta anys que podran abandonar l'entitat.

També s'ha pactat que els treballadors es puguin acollir a excedències amb retribució i que, al cap de tres anys, puguin reincorporar-se o bé rebre una indemnització en cas de no poder recuperar el lloc de treball. D'altra banda, s'ha reduït a un 5% de la plantilla (uns 120 empleats) els que hauran d'acceptar una mobilitat geogràfica en un radi de 50 quilòmetres.

Les baixes voluntàries percebran una indemnització de 30 dies per any treballat amb un límit de 22 mensualitats més incentius per voluntarietat i antiguitat. També s'assenyala que les reduccions de jornada seran del 25 i del 50%, amb un màxim de 975 persones.

L'entitat bancària ha emès un comunicat de matinada en què confirma que s'ha aconseguit el preacord amb la totalitat de la representació legal de la plantilla per portar a terme l'ERO.

El preacord queda pendent de ratificació per part del Consell d'Administració i les condicions que s'hi inclouen afecten persones que es desvincularan de la plantilla resultant. Aquest "esforç conjunt", segons l'entitat, ha permès assolir un acord que millora les condicions inicials.

Catalunya Banc ha proposat unes mesures que tenen en compte la venda de la divisió immobiliària, la venda d'oficines l''outsourcing' de serveis i altres mesures relacionades amb la plantilla. Els empleats podran acollir-se a reduccions de jornada i sou, ja siguin temporals o definitives, i excedències temporals remunerades. Si es compleixen totes aquestes mesures, segons l'entitat, la xifra d'extincions de contractes quedaria limitada a 1.103 persones.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar