loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

TGN busca un nou consens perquè arrenqui el hòlding d'empreses

El Circ dijous, 10 d'octubre de 2013

Davant la impossibilitat d'entesa, principalment, entre el grup del PSC i el de CiU per avançar en la creació del futur hòlding d'empreses municipals, l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona ha anunciat que ha decidit reactivar les negociacions polítiques, encallades des de fa mesos. L’objectiu de la creació de l'Agrupació d'Interès Econòmic (AIE) és d’aprimar estructures sense minvar la qualitat de serveis. Per la qual cosa, un dels eixos claus de l’AIE és la reducció del nombre de consellers que formen part del diferents consells d’administració de les empreses. En concret es passaria de 58 consellers a 15.

El tinent d’alcalde d'Economia i Hisenda, Pau Pérez, ja s’ha posat en contacte amb els tres grups de l’oposició i, la setmana vinent, s’iniciaran les converses. Fa pocs dies, el mateix Pérez havia assegurat que el problema de CiU és que mai ha acabat d'entendre el concepte de l'agrupació, mentre que el que demanaven els nacionalistes era que, entre d'altres coses, hi hagués menys presència de gerents.

Cal recordar que la raó de la constitució d’aquesta Agrupació d’Interès Econòmic és perquè l’actual situació econòmica fa aconsellable la unificació de estratègies empresarials per donar un servei més econòmic i aprofitant recursos compartits. És a dir, compartiran activitats comunes com els serveis de telecomunicacions; l’adquisició i obtenció de llicències i programes informàtics, els serveis de manteniment i neteja; així com la gestió de tràmits previs a la contractació o la gestió de recursos humans, entre d’altres.

La creació d’aquesta agrupació d’interès econòmic (AIE), que ja la va aprovar al ple municipal el passat 15 de febrer, farà més eficients a les empreses de capital municipals.

Les AIE tenen en compte el caràcter de sector públic empresarial, doncs són participades en la seva totalitat per l’Ajuntament de Tarragona. Les AIE tenen capacitat de col·laboració amb les societats mercantils agrupades amb l’increment dels resultats individuals dels seus associats, personalitat jurídica pròpia i caràcter mercantil. A més, són poder adjudicador i sense ànim de lucre. Els socis de l’AIE responen personal i solidàriament entre si dels deutes contrets.

“La coordinació conjunta facilitarà una major sostenibilitat econòmica sense perjudici pels usuaris. L‘objectiu es simplificar y optimitzar recursos per fer viable el model amb una formula que unifiqui criteris de gestió, direcció i estalvi econòmic”, explica el tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Economia i Hisenda, Pau Pérez.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar