loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La nova web municipal de Tarragona "s'inspira" en la de Barcelona

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat dijous, 10 d'octubre de 2013

Fa només un parell de dies que l'Ajuntament de Tarragona va estrenar el seu nou web municipal. Curiosament, la similitud amb el de l'Ajuntament de Barcelona és realment gran, per no dir que, en alguns aspectes, són com dues gotes d'aigua. En la nota enviada pel consistori tarragoní s'explica que els grans canvis són a la portada i a l'arbre de continguts, i fent un cop d'ull a la pàgina del consistori barceloní, fa la sensació que han agafat la mateixa idea o que, senzillament, l'han copiat.

Imatge del web de l'Ajuntament de Barcelona. /circdetarragona.com

Imatge del nou web de l'Ajuntament de TGN. / circdetarragona.com

En el de Tarragona, el llistat principal inclou els següents termes: La ciutat, l'Ajuntament, Turisme, e-tràmits i Seu electrònica. Casualment, en el de Barcelona, els tres primers són els mateixos, el quart és Negocis i el cinquè i últim, Tràmits. Per a més coincidència, en el web tarragoní estan ubicats de la mateixa manera que en el de Barcelona.

Pel que fa a la home page o portada, també fa la sensació que els encarregats de dissenyar el web tarragoní també han agafat com a model el de Barcelona: una temàtica gran superposada damunt d'una imatge de la ciutat. L'única diferència respecte el de BCN és que en el tarragoní les diferents temàtiques o activitats que s'hi promocionen es van alternant i estan a sota, mentre que en el de Barcelona el gran tema no es mou i la resta queden en un extrem.

Un altre punt en què es deixa entreveure que el disseny de Barcelona ha servit bastant com a model és en l'apartat "La ciutat per temes"; un espai que el de Tarragona també sembla haver copiat del de Barcelona. Idèntica disposició i, a sota, també desglossen els diferents ítems per ordre alfabètic.

Si ens desplacem cap a baix, en el web tarragoní apareix un bloc d'actualitat municipal amb un RSS de notícies. Resulta que el de Barcelona havia fet el mateix, però en lloc de batejar-lo com a actualitat li havia dit notícies. La informació meteorològica també resulta sospitosament semblant, malgrat que li han canviat el color. I per acabar-ho d'arrodonir, a sota del bloc informatiu, una gran caixa amb un vídeo promocional de l'alcalde Ballesteros al Balcó del Mediterrani. Curiosament, l'alcalde de BCN Xavier Trias també té un espai idèntic al final del bloc de notícies. Això, sí, el vídeo del batlle tarragoní és de fa més de dos anys.

Un cop fet el repàs general, resulta que l'Ajuntament de TGN va informar que les millores en el disseny havien tingut un cost de 3.207 euros i que el redisseny ha estat obra de l'empresa Snik comunicació. Busquem les set diferències entre els dos webs? No hi havia webs d'Ajuntaments més llunyans en les quals fixar-se tant, i no en el de la ciutat icona i imatge de Catalunya?


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar