loader
menu

L'esquerra independentista del Camp de TGN diu que la Macrobeatificació és un "insult a la memòria històrica"

El Circ divendres, 11 d'octubre de 2013

L’Esquerra Independentista a les Comarques del Camp de Tarragona rebutja i condemna la beatificació massiva dels “mártires del siglo XX en España”, que tindrà lloc el 13 d’octubre a Tarragona, organitzada per la Conferència Episcopal Espanyola.

Militants de l'Esquerra Independentista del Camp, durant una manifestació a TGN. / circdetarragona.com

Des de l’Esquerra Independentista consideren aquest acte, en si mateix, un insult a la recuperació de la memòria històrica i un acte que implícitament reforça i legitima l’espanyolisme més violent, intolerant i hereu del franquisme. Un insult a la memòria de totes les persones que van morir assassinades pel franquisme i que encara jeuen anònimament en fosses comunes; uns crims que van ser recolzats per l’Església Catòlica colpista, i pels que encara no ha demanat perdó. En la mateixa línia denuncien la coincidència intencionada amb la celebració del dia de la “hispanidad i la raza” i a més a més en terres catalanes donat el context polític actual.

A l’hora, mostren sorpresa i rebuig a que les autoritats de la CAC, encapçalades pel president Mas, el portaveu de la Generalitat Francesc Homs, i altres consellers del govern, donin suport a l’acte espanyolista, legitimant-lo amb la seva participació i denuncien que aquest és l’enèsim exemple que els vincles de la dreta conservadora en aquest estat seran sempre més forts que qualsevol intenció nacionalista. Recorden que la burgesia catalana sempre ha traït les aspiracions del Poble català, a la mateixa Guerra Civil donant suport als colpistes, legitimant la transició espanyola i gestionant més de 30 anys d’autonomisme. Les institucions catalanes no poden legitimar un acte esbiaixat i insultant com aquest i anuncien que això farà créixer les protestes i el malestar vers un govern que segueix d’esquena a les exigències populars.

Per altra banda, els independentistes denuncien que el caràcter espanyolista i legitimador del franquisme es demostra, i es veu reforçat, per l’assistència de grups feixistes espanyols al mateix, que vindran expressament des d’arreu de l’estat el diumenge al matí. Aquests grupuscles que reivindiquen el franquisme i justifiquen les seves atrocitats, han anunciat que visitaran Tarragona en una clara acció provocativa, a insultar la catalanitat i a reivindicar seu aquest territori per dret de conquesta. Per tant, fan una crida l’atenció a la població sobre la proliferació d’aquests grupuscles, i demana a la mateixa esperit crític i valentia per enfrontar-s’hi i combatre el seu creixement.

De la mateixa manera, donen un toc d’alerta a les autoritats policials que es desplegaran a Tarragona, sobretot al Cos de Mossos d’Esquadra i la seva BRIMO. En altres ocasions aquest cos s’ha desplegat a Tarragona, teòricament, per garantir la seguretat però a la pràctica han sigut els causants d’agressions a adults i joves indiscriminadament o efectes irreversibles com la pèrdua de l’ull d’Ester Quintana o la mort d’un jove a Barcelona la setmana passada. Es temen que aquesta vegada la policia catalana torni a destacar el seu caràcter reaccionari perseguint i agredint a qui surti al carrer per protestar contra el feixisme.

Per finalitzar, reivindiquen una laïcitat efectiva als Països Catalans i una vertadera separació dels poders de l’Església i de l’Estat. Troben intolerable que centenars de milers d’euros públics serveixin per finançar, a través de diversos canals, una institució eclesiàstica en particular. Una institució que a més a més consideren criminal, homòfoba, masclista, reaccionària i legitimadora de l’statu quo. Reivindiquen també l’expropiació dels béns de l’Església, que no han estat mai aconseguits amb l’esforç del treball, sinó per l’espoli i l’explotació. Cal posar-los al servei de les classes populars per avançar en una redistribució de la riquesa i millorar les condicions de la població, especialment la més desafavorida.

Per tot això l’Esquerra Independentista en el seu conjunt s’oposa a la celebració d’aquests actes i amb aquest propòsit es manifestarà, i convida tota la ciutadania a fer-ho, pels carrers de Tarragona el dia 12 d’octubre a les 18h de la tarda des de l’estàtua dels despullats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar