loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Les restriccions a la Part Alta per la Macrobeatificació no només van ser circulatòries, també de persones

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat diumenge, 13 d'octubre de 2013

La Part Alta de Tarragona no només ha patit restriccions de trànsit amb motiu de la Macrobeatificació. Segons expliquen alguns testimonis, durant la tarda del dissabte 12 d'octubre, agents dels Mossos d'Esquadra van realitzar un control exhaustiu al portal de Sant Antoni, impedint, en alguns casos, que hi accedissin vianants i persones que l'únic que volien fer entrar al casc antic de la ciutat per un dels accessos principals.

En la imatge, busos sortint de la Part Alta pel portal de Sant Antoni. / circdetarragona.com

Papereres precintades. / circdetarragona.com

La zona d'aparcament per a residents de la Part Alta, prohibida durant tot el cap de setmana. / circdetarragona.com

Els Mossos havien colocat tanques que barraven el pas completament i controlaven, un a un, tots els que pretenien entrar-hi. Segons expliquen els testimonis presents, es va produir discriminació, ja que, per exemple, gent vestida amb roba d'esport i que venien de practicar el running van rebre un no com a resposta quan tractaven de creuar el portal de Sant Antoni. Els mateixos ciutadans, la identitat dels quals, mantindrem en l'anonimat, també asseguren que els "ben vestits passaven ràpidament".

Tot i que el control estava coordinat, principalment, pels Mossos d'Esquadra, agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona també hi van col·laborar, en tasques de control del trànsit. En aquest aspecte, el Tinent d'Alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, ha afirmat que no tenia constància que s'hagués fet un control tant exhaustiu, el qual, fins i tot, va suposar la prohibició de pas per a algunes persones. "Aquest criteri no m'agrada perquè si ha estat així em sembla molt poc rigorós de cara a la seguretat".

De totes maneres, ha explicat que la veu cantant la portaven els Mossos, amb la supervisió de la Policia Nacional i el Centro Nacional de Inteligencia.

D'altra banda, i obeïnt les directrius fixades pels Cossos de Seguretat que han coordinat l'operatiu amb motiu de la Macrobeatificació, tots els aparcaments del casc antic s'han suprimit durant el cap de setmana. Fins i tot les papereres pròximes a la Catedral també han estat precintades. Per seguretat i per evitar que s'hi dipositessin objectes sospitosos...


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar