loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La Macrobeatificació ja és història

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat diumenge, 13 d'octubre de 2013

El complex educatiu de l'antiga Universitat Laboral de Tarragona ha estat testimoni de la polèmica Macrobeatificació de 522 màrtirs de l'Església Catòlica durant la Guerra Civil. Principalment perquè únicament han estat recordats els caiguts del bàndol franquista; un fet que ha provocat nombroses crítiques i denúncies per part de nombrosos col·lectius, entre els quals els de la Coordinadora per la Laïcitat, que demanaven que també es tinguessin en compte les víctimes del bàndol republicà, i que, en conseqüència, no es destinessin diners públics a l'esdeveniment.

Una imatge de l'acte de beatificacions. /rtve

Una imatge de l'acte de beatificacions. /rtve

Una imatge de l'acte de beatificacions. /rtve

Una imatge de l'acte de beatificacions. /rtve

Una imatge de l'acte de beatificacions. /rtve

L'acte ha estat multitudinari, sense cap incident remarcable, i ha aplegat prop de 25.000 peregrins de Catalunya, de l'Estat i d'arreu del món, i al qual han assistit nombroses autoritats del món eclesiàstic i polític, entre els quals el president de la Generalitat, Artur Mas, el president del Congrés dels Diputats, Jesus Posada, i els ministres espanyols Gallardón (Justícia) i Fernández Díaz (Interior).

L'alcalde de TGN, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat el màxim representant polític local, junt amb els regidors Pau Pérez i Paco Zapater. La resta d'edils del PSC no hi han assistit. En canvi, àmplia representació dels grups de CiU i del PP.

L'acte ha començat amb l'emissió d'un missatge gravat pel Papa Francesc, des del seu despatx al Vaticà, en el qual ha demanat a tots els presents "imitar als màrtirs perquè sempre s'ha de morir una mica per sortir de nosaltres mateixos, del nostre egoísme, del nostre benestar i de les nostres pereses". El Sant Pare també ha animat tots els fidels a "no ser mediocres, barnissats, però sense substància" i, en preguntar qui són els màrtirs, ha respost que són "cristians guanyats per Crist". També ha afirmat que "no existeix l'amor per parts".

La cerimònia ha estat presidida pel Cardenal Angel Amato, en representació del Papa. Per cloure l'acte, l'Arquebisbe de la Diòcesi de Madrid i president de la Conferencia Episcopal Española, Antonio Maria Rouco Varela, ha destacat que "l'harmonia ha d'existir entre tots els àmbits" i "perquè tots poguem caminar entre fraternitat i pau".


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar