loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El sector crític dins d'UDC a TGN ja redacta les raons de la fuga en bloc d'una cinquantena de militants

Sergi Casado dimarts, 15 d'octubre de 2013

La militància d'Unió Democràtica a Tarragona podria patir en els propers dies nombroses baixes. Com a mínim, una cinquantena d'afiliats al partit democristià estan ja decidits a fer el pas per desvincular-se definitivament d'una formació en la qual ja no s'hi senten còmodes, per aliniar-se amb el Moviment Demòcrata Català (MDC) liderat per Vila Abadal, ja alliberat d'Unió.

El president de l'Executiva Local d'Unió a Tarragona, Robert Vendrell, mira enlaire durant un ple a l'Ajuntament. / circdetarragona.com

Les disputes ja s'arrosseguen des de fa quasi tres anys, arran de la dimissió en bloc de tota l'executiva local, que va fer que les relacions dins del partit s'enrarissin i es generessin enfrontaments oberts i personals. Hi va haver sospita que la candidatura guanyadora, llavors encapçalada per Albert Vallvé, havia captat militants de fora de Tarragona. Es va crear una junta gestora presidida per Tòful solichero per conduir el procès cap a unes noves eleccions internes.

Durant tot aquest temps, el distanciament entre el sector oficial, ara liderat pels regidors de CiU a l'Ajuntament Robert Vendrell i el que ho va deixar de ser, amb l'ex edil Raül Font i d'altres ex dirigents, com Ferran Tortosa, Laura Castel o Fàtima Sabat, al capdavant, continua més present que mai. En el sector oficial es combinen històrics com Carles Sala, actual secretari del Departament d'Habitatge, o recents incorporacions, com Cristina Moragas o Josep Maria Prats.

Malgrat que els anuncis des del sector crític de que hi hauria una fuga en bloc no s'ha acabat de fer realitat en cap moment, ara sí sembla que han posat el fil a l'agulla. Segons ha pogut saber El Circ, prop d'una cinquantena de militants democristians ja estan preparant el decàleg amb les raons que esgrimeixen per abandonar el partit de Duran i Lleida. "Estem recopilant informació per donar-nos de baixa un mínim de cinquanta persones, però confiem que podem arribar als cent", explica una de les fonts consultades, que reconeix que, fins ara, s'han mantingut passius. També assegura que la majoria dels militants són de la ciutat de Tarragona, i que en els propers dies tractaran de convèncer la militància de les comarques del voltant, principalment, Baix Camp i Alt Camp.

L'actual president de l'Executiva Local d'Unió, Robert Vendrell, recorda que l'anunci de marxa el venen des de fa tres anys, i que esperarà que es compleixi per valorar-ho.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar