loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Un tarragoní vol demandar l'Ajuntament per una multa irregular

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat dijous, 17 d'octubre de 2013

Una multa irregular, una retirada del vehicle innecessària per part de la grua i tot un seguit d'obstacles i d'impediments burocràtics perquè pogués realitzar una reclamació justa han acabat amb la paciència d'un ciutadà de Tarragona. Un cop vist, l'obscurantisme amb què, de vegades, funciona l'administració, ha pres el determini de portar el consistori davant la justícia. Per raons de seguretat, El Circ no revelarà la seva identitat, però el seu relat posa de manifest que, en aquesta ocasió, més que pals a les rodes, des de l'administració municipal se li ha posat una teranyina.

Imatge de la sol·licitud de l'actuació de la Guàrdia Urbana i del servei de grua. / circdetarragona.com

Una imatge del dipòsit de vehicles de Tarragona. / lavanguardia.com

Els fets es remunten al 28 de juny d'enguany, quan, a les 8:52 del matí els agents de la Guàrdia Urbana van ordenar que la grua s'emportés el seu vehicle. La raó esgrimida en el document de sanció era perquè s'anava a fer una mudança al carrer Robert d'Aguiló, i que el vehicle del veí de TGN havia traspassat l'horari permès.

El veí té clar que quan va aparcar, només dos dies abans, no hi havia cap cartell que anunciés una mudança. Va contactar amb els residemts de la zona i la majoria li van assegurar que tenia raó. Malgrat això, per temor, va decidir que primer abonaria la multa (200 euros, però 100 si es fa durant els primers 20 dies), ja que també es va haver de desprendre dels 129 euros i escaig que suposa retirar el cotxe del dipòsit municipal.

Al cap d'una setmana va demanar la informació pública sobre l'actuació de Gruas David (l'empresa adjudicatària del servei) i, a més, també volia conèixer el document d'ocupació de via pública del dia en qüestió per tal de buscar-ne el defecte de forma. Finalment, va sol·licitar un informe amb l'actuació de la Guàrdia Urbana d'aquell dia. "Tot ho feia per tenir dret a una defensa justa i efectiva", relata el denunciant. Per acabar-ho d'arrodonir, també va presentar un recurs per defecte de forma de la denúncia, en la qual hi figurava l'apartat: "Retirada de grua: NO". "Vaig adjuntar diferents articles de l'ordenança municipal que fan referència als supòsits pels quals la Guàrdia Urbana pot retirar el vehicle, i vaig comprovar que no es complia cap requisit per a la retirada de grua", recorda el denunciant.

A principis d'agost va saber que el seu recurs havia estat desestimat. L'òrganisme recaptador de les multes, BASE, depenent de la Diputació, es cobreix les espatlles i justifica la sanció perquè el pagament s'havia fet de manera anticipada. Però el que va fer esclatar el denunciant va ser que l'Ajuntament de Tarragona no li proporcionés cap document ni l'informe requerit. Res de res.

Tenia raó

Va demanar explicacions a l'OMAC de la Rambla. Volia saber perquè no li va arribar una informació demanada feia més d'un mes i mig, que considerava cabdal per poder-se defensar. "A la finestreta l'únic que em van dir era que no sabien res, i que possiblement, les meves demandes haurien quedat traspaperades", explica el denunciant.

Va ser necessària la intervenció de la Cap de Trànsit, qui, segons el denunciant va reconèixer que la Guàrdia Urbana havia actuat malament i que era prioritari que se li facilités tota la informació requerida. L'endemà va poder accedir a les dades que havia demanat feia quasi dos mesos, i a més, un document signat per la Cap de Trànsit que donava fe que el denunciant havia sol·licitat aquesta informació el 6 de juliol i que l'havia rebut el 27 d'agost.

Amb els documents a la mà, el veí de TGN se n'adona que qui va actuar malament va ser la Guàrdia Urbana perquè, des que es va colocar el cartell de prohibit aparcar, no havien passat 48 hores. Automàticament, recurs de reposició, però topa altre cop amb els obstacles de l'administració. Feia més de dos mesos que la sanció estava pagada i això impedia que es pogués presentar cap altra al·legació. Fart, aquest ciutadà ha decidit portar l'Ajuntament davant de la justícia.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo explica que "si el ciutadà té raó, hi ha uns mecanismes perquè faci la seva protesta". A més, recorda que existeix la possibilitat de presentar un recurs patrimonial perquè, en el cas que la sanció sigui irregular, l'administració retorna els diners.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar