loader
menu

Els Xiquets de TGN converteixen la plaça del Rei en plaça de 9

El Circ Cultura > Castells diumenge, 20 d'octubre de 2013

La plaça del Rei s’ha convertit aquesta tarda en plaça de 9 de la mà del 3 folrat dels Xiquets de Tarragona. Amb aquest castell els matalassers engegaven la VII Diada de la Colla que enguany ja no implicava només una diada de tramit sinó que suposava l’esglaó previ al salt definitiu al Gamma Extra que volen assolir a Vilafranca el primer de novembre.

Els del carrer Santa Anna han ofert avui una bona exhibició castellera descarregant els seus dos castells emblema de la temporada: el 3 de 9 i el 2 de 8 amb folre; aquest darrer en cartera després d’haver hagut de renunciar al 4 de 9 folrat que no ha arribat a coronar-se en la segona ronda.

Així doncs, els Xiquets han obert amb el 3 de 9 més lluitat del que porten de curs, el setè de la temporada. Seguint amb el plantejament inicial, els de la camisa ratllada han encarat el 4 de 9 amb folre en la segona ronda que, després d’un peu desmuntat, ha tirat amunt en un segon intent que s’ha hagut de desmuntar abans de la col·locació dels dosos.

En tercera ronda els matalassers han continuat amb el camí marcat i han descarregat el 5 de 8, amb algunes rotacions notables de cara al 5 de 9 folrat previst per a la diada de Tots Sants. En la ronda de recuperació els ratllats han descarregat sense gaires angunies el tretzè 2 de 8 amb folre del curs. Els matalassers han posat el punt i final a la seva diada amb dos pilars de 5.

D’aquesta manera, els Xiquets han sortit satisfets de plaça reconeixent la mancança d’intensitat que han patit avui, però, tal i com ha declarat el cap de colla, Roger Peiró, “la lectura és bona, si no ets capaç de ser intens però no donar cap passa enrere amb 3 de 9, de 5 de 8 i 2 de 8, crec que dóna la sensació de l’estat de forma de la colla i del moment que vivim”.

Per acabar, Peiró ha volgut remarcar que “Estem a punt” fent esment a la campanya engegada pels Xiquets de cara a la diada de Tots Sants i ha reconegut que: “ahir a la nit érem una colla que té moltes ganes de donar passes endavant (...) la prova del 5 d’ahir és molt definitòria, crec que és de més qualitat que l’intent de plaça de l’any passat i la colla hi és i té ganes”.

Pel que fa a les colles convidades, els Xicots de Vilafranca, han descarregat el 3 i 4 de 8 i el 2 de 7, i han clos amb un vano de 5. La Colla Joves Xiquets de Vilafranca ha descarregat el 4, 5 i 3 de 8, acabant l’actuació amb el pilar de 6. Finalment, els Castellers de Lleida han descarregat un 3 de 8, han enlairat el 2 de 8 amb folre que ha quedat en intent, un 5 i un 4 de 7, posant el punt i final a la diada amb un vano de 5.circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar