loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Repsol invertirà 1,5 milions d'euros en la millora dels seus cremadors

El Circ Ciutat > Medi Ambient dilluns, 21 d'octubre de 2013

Aprofitant la parada que Repsol està duent a terme, es realitzaran 5 maniobres de canvi de cremador o TIP, que tenen un cost total d’1,5 milions d'euros, i que requereixen la utilització de grues de gran tonatge.

Per dur a terme aquests treballs se segueixen tres passos. Primer es desmunta el cremador vell, després s'inspecciona la zona de segellat i es fan possibles reparacions i, finalment, es col·loca el cremador nou.

Les torxes són un dels elements de seguretat activa del Complex Industrial. A causa de les característiques dels productes amb què es treballa, es disposa d'un sistema de seguretat, del qual formen part les torxes, per disminuir la pressió de les unitats productives en situacions anòmales com pot ser una parada sobrevinguda o una fallada elèctrica.

Les torxes s'utilitzen també per eliminar de forma segura els productes que hi ha a les unitats. D'aquesta manera, les unitats queden buides i el personal pot treballar amb total seguretat.


Per aquests motius, les torxes han d'estar sempre enceses, ja que en qualsevol moment podrien entrar en funcionament. Fruit d'aquesta activitat contínua, es produeix un desgast en els TIP 's o cremadors, és a dir, a les zones on sempre hi ha flama i que es troben a la part superior de les mateixes. Aquests cremadors es canvien cada 5 anys, quan hi ha una parada general.


Participació del Grup de Rescat Industrial
Els treballs de canvi de TIP es realitzen a gran altura així que, per la seva complexitat, el Grup de Rescat Industrial (GRI) està de manera preventiva a la zona de treball durant el temps que dura la maniobra. Es tracta d'un equip de tres persones especialitzades en rescats d'extrema dificultat.

Durant la parada de Repsol, membres del GRI es troben de manera permanent a les instal·lacions del complex industrial de Tarragona. A més de realitzar rescats en cas d'emergència, la funció d'aquests equips és la de donar suport a les empreses en cas que necessitin ajuda, per exemple, amb el muntatge d'ancoratges en zones de difícil accés.


L'evolució de la parada
Els treballs propis de la Parada, que representa un cost total de 95 milions d'euros per a Repsol, es van iniciar el passat dia 1 d'octubre. Ja s'ha completat la fase de Producció que consisteix a buidar i preparar les instal·lacions perquè el personal de manteniment i revisió pugui començar amb la segona fase de la Parada, la d'Execució dels treballs programats.

Les empreses i treballadors contractats per Repsol per aquesta Parada s'han anat incorporant de manera progressiva des de l'inici dels treballs. Actualment, el nombre de persones que estan accedint al Complex Industrial de Repsol de Tarragona es troba a prop del màxim previst, que se situava en els 1.500 treballadors contractats de manera específica per a la Parada, a part dels 1.600 habituals de Repsol.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar