loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

TGN estudiarà aplicar una app detectora de desperfectes a la via urbana

El Circ Ciutat > Economia dilluns, 28 d'octubre de 2013

Més d’un centenar d’inscrits es van donar cita, aquest cap de setmana, a l’Espai Tabacalera per tal de prendre part al certamen “Thinkit”, la primera hackathon de Tarragona organitzada al voltant de la temàtica smartcity. Una autèntica marató de creació d'idees.

Els participants en aquesta original iniciativa van presentar 14 idees que, finalment, van ser desenvolupades per sis grups de treball. L’equip guanyador va idear l'aplicació "Arregla'm", que proposa als ciutadans realitzar imatges geoposicionades als desperfectes de la ciutat, que després arriben a l’Ajuntament per tal de que pugui procedir a arranjar-ho. Amb un botó de "arregla'm" la resta de ciutadans pot promocionar aquest desperfecte per tal de que s'arregli. Aquesta app serà presentada a l’Alcalde, regidors i empresaris de la zona per estudiar la possibilitat de desenvolupar-la.

Val a dir que els impulsors d’aquesta iniciativa estan estudiant poder fer un altre hackathon de cara a l'any vinent.

Altres propostes que es van presentar: una de relacionada amb saber quan passa el bus per una parada a temps real utilitzant twitter, venta de productes agrícoles directament des de les masies a través d'una aplicació, utilitzar una app per fer la vida del ciutadà més saludable, una guia pels Jocs del Mediterrani i un sistema sofisticat de reserva de places públiques d'aparcament a través del mòbil.

Des de l'organització (Tarragona Impulsa, URV i Ilustrum) assenyalen la seva satisfacció pels resultats assolits i sobretot pel caràcter emprenedor que ha tingut l'esdeveniment. Cal remarcar que els grups es van crear amb persones que prèviament no es coneixien i que han fet lligams molt forts durant dos dies. El civisme i la iniciativa dels participants ha possibilitat que aquesta primera hackathon hagi estat tot un èxit.

D'esquerra a dreta: Jose Luis Romeo, Fernando Sánchez, Salvador Rueda, Pablo A. Pérez, Núria Díaz i Joan Rueda. / cambra de comerç de Tarragona

Una imatge del "hackaton". / cambra de comerç de Tarragona


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar