loader
menu

Nova prova de sirenes en cas d'accident químic el dilluns 4 de novembre

El Circ Ciutat > Medi Ambient dijous, 31 d'octubre de 2013

El proper dilluns es realitzarà a Tarragona, i en d’altres municipis de Catalunya, una prova de so de les sirenes d’avís a la població en cas d’accident químic per tal de comprovar que funcionen bé i per fer conèixer el seu so a tots els ciutadans.

Ubicació i horari en què sonaran les sirenes a Tarragona:

- Sector del Polígon Nord de Tarragona, són les que estan situades a la urbanització Sant Salvador (Club de Tir i junt accés des de la N-340); a la Universitat Rovira i Virgili, i al Polígon Industrial Riu Clar (dins Lavaflix),

Sonaran el dia 4 a les 11:20 hores (inici alarma) i a les 11:30 hores (fi alarma)..

- Sector del Polígon Sud de Tarragona, són les sirenes de Tarragona situades al barri de Torreforta (Parc de Bombers i Camp Municipal de Futbol); al barri de Bonavista (Centre d’Assistència Primària i empresa d’aigües AITASA); al barri de Camp Clar (edifici FECSA i Centre Segur. I Cond. Salut Treball); avinguda de la Independència (junt a l’Eroski); a la prolongació del carrer Joan Miró (junt al Francolí); a la Zona Portuària (dins l’empresa Kemira Ibèrica S.A.); al Polígon Industrial Entrevies; al Moll de Costa; al barri del Serrallo; a l’ IES Vidal i Barraquer, i a la Universitat Laboral. L’alarma sonarà a través de les sirenes instal·lades al territori, i consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.

Sonaran el dia 4 de novembre a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma).

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.

La Direcció General de Protecció Civil del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya organitza aquests exercicis d’activacions de sirenes, que formen part de la xarxa general d’alarmes i protecció civil adscrites al Plaseqcat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. En el decurs l’exercici sonaran les sirenes repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 km2.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar