loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El mercat dels dimecres a la Part Alta allarga la vida fins desembre

Sergi Casado Ciutat > Economia dissabte, 02 de novembre de 2013

Tots els dimecres del mes de novembre encarà serà dia de mercat per a la Part Alta. De fruita i verdura de proximitat, un servei del qual quedarà desposseïda bona part del nucli antic tarragoní a partir de desembre. Els dos comerciants que encara poblen la plaça del Fòrum ho seguiran fent durant el mes de novembre, i a cost zero, segons han explicat l'Àngel i la Rosa, pagesos de Bitem, i el responsable de la parada de Maria Rioné, de Tarragona.

Una imatge del mercat dels dimecres a la plaça del Fòrum. / circdetarragona.com

Una de les raons per les quals s'ha concedit una pròrroga de trenta dies als paradistes és perquè estem en plena temporada de mandarina i taronja, dos dels productes essencials durant aquesta època de l'any. "Tinc un camp ple de mandarines i necessitem venir també els dimecres", assegura el propietari de Maria Rioné. Amb més motiu encara la parella de Bítem, terreny de cítrics per excel·lència.

El Circ ja va explicar que l'empresa municipal de mercats, Espimsa, els havia apujat de 50 euros a 200 la quota dels dimecres. Tot per raons pressupostàries, ja que el consistori informa que aquest mercadet va generar un dèficit de 14.000 euros l'any passat; motiu pel qual han hagut d'aplicar tècniques radicalment oposades a la tisorada.

Tot i que desaparegui al desembre, els paradistes, diversos veïns del nucli antic tarragoní i bars de la plaça han iniciat una recollida de signatures per reivindicar la presència del mercadet. Sense això, durant tota la setmana, bona part de la Part Alta es queda sense fruita i verdura de proximitat. Des del consistori també es va afirmar que s'està treballant per convèncer més comerciants perquè facin parada els dimecres.

Les raons d'Espimsa, fa una setmana

Espimsa ha informat que s’han vist obligats a regularitzar les tarifes, donat que aquest mercat estava donant un dèficit a desembre de 2012 de 14.440 euros. L'empresa municipal de mercats assegura que l'any 2012 s'estava cobrant a 3,70 euros el metre lineal i dia, i amb la regularització de tarifes s'ha passat a cobrar 19,36 euros el metre lineal i dia.

D'acord amb aquestes xifres, consideren que "un mercat d'una parada es inviable, quan la infraestructura pròpia de personal, neteja, etc., està preparada per un mínim de parades". A més, "a causa d'haver-se d'ajustar als plans d'estabilitat, resulta del tot impossible afrontar i suportar un dèficit tant elevat."

Des de Espimsa, també s'aclareix que "s'han buscat nous paradistes per perdurar el servei de mercat els dimecres. Malauradament, aquests clients no els hi han interessat quedar-se als mercat".

D'altra banda, des del 2 de novembre, tots els dissabtes hi ha mercat a la Móra. Seran 25 parades d’alimentació i complements que cada dissabte s’ubicaran a la plaça que hi ha entre els carrers Matarranya i Baix Empordà del barri de la Móra, a Llevant, de 7 a 15h.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar