loader
menu

CIUTAT

L'oci nocturn es reactiva i torna al centre de Tarragona

El Circ Ciutat dissabte, 29 de desembre de 2012

Després que en els últims tres anys l'oci nocturn de Tarragona ha estat més notícia pel tancament de bars, la irregularitat en les llicències i per la percepció que la ciutat s'havia quedat estancada, ara sembla que torna a estar en efervescència. Mentre que l'Otto Zutz continua pendent de les al·legacions dels veïns per posar en marxa el seu nou local a l'avinguda Francesc Macià, dos nous negocis han aixecat la persiana.

Una imatge de l'interior de nou Totem. / circdetarragona.com

Imatge de la cerveseria O'Connors situada a l' avinguda Marquès de Montoliu

Un és el nou Totem, el tercer de la ciutat. Tot i que encara no té nom oficial, de moment, els seus propietaris l'han batejat com a Totem Bar, per diferenciar-lo de la discoteca amb el mateix nom, i ja amb més de quaranta anys de funcionament. El nou Totem té tan sols una setmana de vida i, provisionalment, funciona únicament com a bar, és a dir, no pot tenir la música alta i l'horari de tancament se situa a les dues de la matinada. Aquest és el permís que li ha concedit l'Ajuntament per les festes nadalenques, ja que la intenció del seu propietari, Cristian Compte, és poder obtenir la llicència de bar musical; una tasca complicada tenint en compte que es tracta d'un local al centre de la ciutat, però, principalment, perquè és de nova creació.

Amb l'aplicació de la directiva europea Bolkestein, ara fa exactament tres anys, quedaven abolides totes les prohibicions per obrir locals a qualsevol punt de la ciutat. Només especificava que l'establiment que es volgués crear hauria d'estar a més de 50 metres d'algun que ja estigués en funcionament. I al costat del nou Totem ja hi ha el Highland, un local que porta adherides nombroses denúncies, però que, finalment, sembla que ja ho té tot en regla.

La ubicació del nou Totem també respon a una estratègia clara: cantonada de rambla Vella amb el portalet de Sant Agustí, on hi havia un frankfurt Latorre, just a l'entrada o, si es vol, a la sortida de la Part Alta. En conseqüència, de la plaça de la Font, un altre dels punts neuràlgics del lleure de la ciutat, tant de dia com de nit.

La posada en marxa del nou Totem multiplicarà l'oferta al centre, i en concret, a la rambla Vella, on fins fa pocs anys les opcions eren escasses. Ara, però, la situació s'ha alterat. La cerveseria Highland s'ha convertit en un pol important d'atracció de la nit tarragonina, junt amb la renovada Fàbula de Dalt. Els tres locals buscaran un mateix tipus de públic: entre els 25 i els 45 anys, aproximadament, i els voltants també en sortiran afavorits.

Pràcticament al mateix temps que el nou Totem, un altre local ha obert les seves portes a Tarragona. Es tracta de la cerveseria O'Connors, al més pur estil d'establiment de les grans ciutats europees, similar als denominats "sport bar". Situat a l'antic Hollywood, a l'avinguda Marqués de Montoliu, aquest nou establiment neix amb llicència únicament de bar (fins a les 2 de la matinada) i significa una aposta per deslocalitzar l'oci i el lleure del centre. Estarà a mig camí del futur Otto Zutz, que, a priori, també es perfila com un punt important de l'oci i el lleure dels tarragonins. Tot i això, el responsable de la cerveseria O'Connors, Javi Guillén, insisteix que "volem ser un destí final", però alertant que no seran un pub.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar