loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Ballesteros figura en la llista de persones que vol citar a declarar el jutge que investiga el cas Jaume I

Sergi Casado Ciutat dissabte, 09 de novembre de 2013

El jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona, que és que porta el cas del pàrquing Jaume I, ja ha vist passar cinc magistrats des que es va presentar la primera demanda. Això ha motivat un retard considerable a l'hora de fer les tasques d'instrucció, encara que tota la documentació generada i recopilada pels diferents jutges responsables s'ha anat conservant i els magistrats que s'han anat incorporant al número 3 l'estan tenint en compte.

Font: www.circdetarragona.com

Font: www.circdetarragona.com

Font: www.circdetarragona.com

Malgrat que la percepció de la ciutadania, i amb raó, apunta cap a la lentitud de la justícia com a principal obstacle, i que fa que moltes de les actuacions no transcendeixin a l'opinió pública, el cert és que el jutjat va fent feina. Per exemple, ja fa més d'un any que l'actual responsable del jutjat, Antoni Gambón, ve citant a declarar diferentes persones, fent ús d'un llistat de noms generat l'any 2009. Per davant del jutge ja hi han passat enginyers, tècnics i fins i tot el secretari de l'Ajuntament.

D'això, ja en fa més d'un any. Ara, un cop ja ha designat un perit perquè analitzi els números del procés de construcció, el jutge podria recuperar el llistat del 2009, i que està complint amb exactitud. D'entre les persones que el jutge cita, escrits a mà, hi figura el nom de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. El seu nom és un dels molts d'una llista que té recopilada el jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona, i que comença amb els noms dels responsables de l'estudi de viabilitat elaborat per l'empresa Agora Europe, Daniel Faura i Sergi Bolea.

El secretari de l'Ajuntament, Joan Anton Font, també va haver de donar explicacions al jutge. Segons Veu Ciutadana, l'alt funcionari municipal hauria assegurat que els polítics també serien responsables del desgavell en la gestió de l'aparcament de la Part Alta. Els següents en la llista són, casualment, dues persones que ja han mort, i que, a més, s'han emportat a la tomba molts dels secrets que amaga tota la història del Jaume I. Es tracta de Rafael León, president de Sistemas Alem (l'empresa que havia d'aportar la tecnologia), i de Jesús Trasobares, ex gerent de l'empresa municipal de Transports i mà dreta de l'ex alcalde Nadal.

D'entre aquests noms, també hi figura el nom de l'actual alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, junt amb el d'antics membres dels diferents consells d'administració d'Aparcaments Municipals (AMT). El regidor d'Esports, Joan Sanahujes, l'ex president del consell d'administració de l'AMT Xavier Magriñà, o l'ex edil del PSC Manuel López Pasca. Josep Sementé, quan pertanyia a ICV, i noms de l'entorn de CiU i també del PP també figuren en la providència registrada el 27 de gener de 2010.

En el text, el jutge indica que " a la vista de la documentació presentada pel MF", i entenent que es tracta del Ministeri Fiscal, "cítese para recibir en declaración en calidad de". Just després hi apareix un grup de lletres que perfectament podria dir, de forma abreviada, "imputado".

L'associació Veu Ciutadana s'esperarà a que el perit revisi els números del pàrquing per fer cap endavant més. "Esperem que el jutge, un cop vegi els resultats, ell mateix citi a declarar les persones que cregui necessari", van assegurar fonts de Veu Ciutadana, a l'espera que, no només Ballesteros, sinó també el seu antecessor, Joan Miquel Nadal i l'ex regidor d'Urbanisme Àngel Fernández siguin també cridats pel jutge.

En paral·lel a la batalla judicial que podria esperar-li, el consistori tornarà a convocar el concurs per fer-lo convencional, segons va publicar el Diari fa uns dies. En el text, però, s'obvien els tràmits judicials.

El Jaume I, pressupostat l'any 2002 amb 3,9 milions d'euros, podria acabar costant prop de quaranta milions d'euros a les arques municipals. I l'escenari, tampoc no és tant irreal.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar