loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

TGN aprova el pressupost de 2014 amb abstencions crítiques de l'oposició

Sergi Casado divendres, 15 de novembre de 2013

Com ja s'havia anunciat, el PSC ha aprovat els comptes municipals de Tarragona per l'any vinent gràcies a l'abstenció de tots els grups de l'oposició: 151 milions d'euros.

Una imatge del ple de pressupostos de TGN pel 2014. / circdetarragona.com

Una imatge del ple de pressupostos de TGN pel 2014. / circdetarragona.com

Malgrat que la incògnita s'havia resolt des de feia dies, tots els grups han volgut justificar el sentit del seu vot. D'entrada, el tinent d'alcalde d'Hisenda, Pau Pérez, els ha qualificat com uns pressupostos "no de consens estricte", però ha deixat clar que "s'havia parlat amb molta antel·lació, com mai s'havia fet". De fet, és cert, ja que, sense anar més lluny, els comptes d'enguany es van aprovar passat Reis. La mà dreta de Ballesteros i responsable màxim de les arques municipals ha destacat que "som capaços de crèixer, tot i haver de cenyir-nos al Pla d'Ajustament".

El PP ha deixat clar que només ha deixat via lliure, però que, segons el seu líder, Alejandro Fernández, "nosaltres recolzem el projecte Smart City i els Jocs del Mediterrani. Una altra cosa és si nosaltres els hauríem escollit", tot recordant que la gran aposta, de cara a la cursa preelectoral, serà l'alliberament del front marítim. "És un projecte generacional", ha dit el líder popular.

L'abstenció de CiU ha estat un pèl més crítica. "No veiem un model coherent de ciutat", ha recordat Victòria Forns, criticant que, a més, les inversions tornin a estar condicionades amb la venda de patrimoni. Segons CiU, tan sols s'ha venut un 12% del que es preveia a principis d'any. "El govern ha de governar més", ha apuntat la portaveu nacionalista.

La regidora d'ICV-EUiA, Arga Sentís ha estat l'única que ha votat en contra: "Les inversions figuren en un apartat virtual i és un pressupost de personalitats múltiples", ha etzibat l'ecosocialista.

Ballesteros ha clicat l'ullet a tots els funcionaris que han col·laborat en l'elaboració dels pressupostos. "El debat ha estat curt dins del plenari perquè ha estat llarg en el predebat", ha manifestat l'alcalde, optimista, ja que segons ell "al final del mandat aquest equip de govern deixarà el mateix endeutament que el 2007 i haurem invertit per valor de 217 milions d'euros."

Consulta l'esborrany dels pressupostos de 2014 en el document adjunt.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar