loader
menu

CIUTAT

Els veïns del Serrallo demanen part del local que estrenaran els castellers l'any 2014

Sergi Casado Ciutat dilluns, 18 de novembre de 2013

Tota Tarragona ja sap que els Xiquets del Serrallo estrenaran nou local l'any que ve, a l'antic edifici fitosanitari. Per això, l'associació de veïns del barri ha volgut recordar que ells també reivindiquen tenir un espai per a les seves entitats, i que el que l'Ajuntament els va prometre és el mateix. "Al 2011 vam negociar directament amb l'alcalde per aquell mateix local, i ens va dir que sí", afirma Ferran Diago, president veïnal.

Imatge del primer projecte presentat per l'Ajuntament als Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

Imatge del primer projecte presentat per l'Ajuntament als Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

L'antic edifici Fitosanitari. / circdetarragona.com

No tenen res contra la colla castellera, però recorda que el Serrallo és un barri amb una àmplia activitat d'entitats, i ara mateix, no disposa de cal espai polivalent. "Té més de 400 metres quadrats, hi ha espai per a tothom", afirma en to de complicitat amb la colla que duu el nom del Serrallo per tot Catalunya.

Diago posa com a exemple que tot el material de la coral, els correfocs, timbalers, nanos, gegants i passos de Setmana Santa "els tenim en magatzems i cases particulars", tot reivindicant part d'un espai assignat, de moment, a la colla Xiquets del Serrallo.

Tot i que l'alcalde Ballesteros va tornar a posar data, assegurant que els castellers ja podran començar els assajos de la propera temporada al nou local, a principis de març, el calendari que s'està seguint ho fa poc viable, en principi. De moment, els castellers s'estan acabant de revisar la proposta que els va tornar a presentar l'oficina de projectes pels volts de Santa Tecla. La colla està bastant d'acord amb el darrer projecte del consistori, però també li demanarà que millori el sistema de ventilació i alguns aspectes de menys importància.

Respecte la petició dels veïns per ocupar part del nou edifici, el portaveu de la colla en el projecte del nou local, Sisco Subirats, insisteix que les úniques converses que han mantingut amb l'Ajuntament han estat per parlar del projecte per a la colla. Una obra que suposaria foradar els dos sostres i també part de la teulada per tal d'instal·lar-hi una cúpula de vidre. Casualment, aquest cap de setmana, els Xiquets del Serrallo han pogut fer un cop d'ull al que serà la nova casa la temporada de 2014.

L'Ajuntament els va prestar les claus perquè hi fessin un vermut per celebrar el final de temporada, en un acte obert en què es va convidar totes les autoritats, però no va aparèixer ningú, segons confirma la colla. Els Xiquets, però, agraeixen el gest del consistori, i en particular de la nova regidora de Cultura, Begoña Floria. Subirats, a més, també vol agrair que fos primer Carme Crespo, antiga responsable de Cultura de TGN, qui els oferís el local.

La colla també ha consultat a la Generalitat per veure com està la cessió de la part de l'edifici que li pertany. De moment, cap resposta.

Fins ara, l'únic que està pressupostat són les obres d'adaptació per als castellers. Del trasllat de les entitats no se n'ha parlat.

La partida, rescatada de la partida d'enguany, serà d'uns 300.000 euros. Però perquè realment avanci l'obra el que cal primer és un projecte executiu, que no està redactat, ni tan sols licitat. Un cop s'adjudiqui la redacció, es passarà al concurs per adjudicar l'obra constructiva. Els Xiquets del Serrallo són optimistes, un cop superats força obstacles en els darrers mesos, però veuen un pèl agosarat pensar que al març podran començar a assajar al Fitosanitari. Tant de bo.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar