loader
menu

El Pla Director del 2017 que es presentarà al Comitè Internacional no preveu cap aportació de l'Estat

El Circ Ciutat > Mobilitat dilluns, 25 de novembre de 2013

Arriba l'hora de la veritat per als Jocs del Mediterrani del 2017 que s'han de celebrar a Tarragona. Dimecres 27 de novembre arriba el Comitè Internacional per estudiar amb lupa, durant tot el cap de setmana, les propostes elaborades des de Tarragona dins del Pla Director, és a dir, el full de ruta dels Jocs. El document també inclou una previsió de les aportacions que faran les diferents administracions d'ara i fins el 2017. Hi ha una absència, i casualment és la del Govern de l'Estat. En el seu caseller, junt amb els de l'Ajuntament de Tarragona, la Generalitat i la Diputació, hi apareixen quatre guions que corresponen a cadascuna de les anualitats que hauria d'abonar el govern espanyol fins que se celebrin els Jocs.

Una imatge d'una reunió del Comitè Organitzador dels Jocs de 2017. / circdetarragona.com

De fet, resulta obvi, ja que en els pressupostos generals de l'Estat per 2014 no hi apareix cap partida concreta per als Jocs del Mediterrani. Sí es fa menció que el 2017 tindrà la consideració d'esdeveniment d'excepcional interès públic, un fet que permetrà fiscals per a tothom que hi vulgui invertir. En cap cas, però, es fa cap referència a una quantitat exacta i desglossada en els comptes estatals per a l'any vinent.

El document preveu aportacions d'1.512.000 euros per part de l'Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat d'ara i fins el 2017, mentre que la partida que destina la Diputació de Tarragona serà de 150.000 euros cada any fins el 2017. Del Comitè Olímpic Espanyol, ni un cèntim. Altra cosa són les aportacions que es facin a través de la Fundació, les quals no apareixen, a priori, en el desglossat del que aportarà cadascuna de les administracions públiques.

Pel que fa al capítol de les inversions, el Pla Director que haurà de ser validat pel Comitè Internacional en preveu per valor de 45,7 milions d'euros. Cinc seran nous equipaments: El centre aquàtic a Campclar (6.325.000 euros), el Palau d'Esports, també a Campclar (7,5 ME), el nou pavelló al complex Sant Jordi (3.162.000 euros), el camp de tir (2,5 ME) i la pista de petanca (400.000 eros). A més, la reforma de la pista d'atletisme de Campclar (3,9 ME) i les obres al Nou Estadi (5 ME).

També s'invertiran 9 ME en adequació d'instal·lacions i urbanitzacions. Pel que fa a les reformes als diferents equipaments de les subseus es destina una partida de 8,6 ME. D'entre les partides més grans, en destaca una de 2,6 ME per a diferents espais de Tarragona, i una d'1,8 ME per al camp de futbol i el pavelló olímpic de Reus. El Vendrell i Vila-seca també s'emporten partides superiors al milió d'euros.

La proposta que estudiarà el Comitè Internacional també planeja, com a primera opció, ubicar la Vila dels Jocs a la Tabacalera, com ja va avançar El Circ. La segona preveu ubicar els més de 4.000 esportistes en hotels a Salou. Fins i tot ja estarien escollits: serien els que estan situats en el triangle entre les avingudes Països Catalans, Avenida Batlle Pere Molas i carrer del Terrer. A priori, els hotels escollits pel Comitè Organitzador serien l'H10, l'Hotel Villa Romana, Hotel Costa Dorada, Regina Gran Hotel i Hot Belvedere.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar