loader
menu

CIUTAT

Primera traïció a l'esperit smart city

Sergi Casado Ciutat dilluns, 02 de desembre de 2013

Els Jocs del Mediterrani de 2017 han de ser el trampolí perquè Tarragona es pugui convertir en una ciutat intel·ligent; una smart city. Tota aquesta transformació generarà un llegat del coneixement a futures generacions. Aquesta és una de les idees de les quals fa bandera la ciutat en un nou vídeo promocional del binomi smart City i Jocs del 2017. L'audiovisual apel·la a la imaginació, com una de les eines per dotar a la ciutat d'equipaments moderns, funcionals i sobretot intel·ligents.

Mapa del triangle que conformarien els hotels, segons el Pla Director. / circdetarragona.com

Imatge del projecte d'adaptació de la Tabacalera. / circdetarragona.com

El reaprofitament de part del complex de la Tabacalera per a ubicar-hi els 4.000 esportistes dels Jocs encaixava a la perfecció dins de l'univers smart. 35.000 metres quadrats amb capacitat per a 4.500 esportistes. L'espai comptaria amb un menjador per a 1.200 persones, una zona de descans, serveis sanitaris i amb oferta de comerç, oci, restauració i d'esport al costat. Però el Comitè Internacional va preferir l'opció dels hotels de Salou. L'opció més econòmica i més racional, és clar, però també la menys creativa per a una ciutat que porta la defensa d'aquesta idea en el seu ADN. O almenys en el dels que governen.

Fonts consultades pel Circ han assegurat que la remodelació de l'antiga fàbrica de tabacs hauria costat més de 8 milions d'euros, i, internament, dins del consistori, hi ha tècnics que no entenen perquè no es va defensar millor la reforma de la Tabacalera si es tractava d'un projecte que responia a la perfecció amb el concepte d'smart city, i que tant s'entesta a vendre el consistori. La qüestió podria resoldre's dient que, ara per ara, no hi ha manera de trobar el finançament.

"Ells agafen criteris tècnics i han optat per la infraestructura hotelera de Salou", ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i edil responsable del Comitè Organitzador, Javier Villamayor. Sobre el projecte de la Tabacalera, "ens van dir que era interessant, però no per acollir atletes".

Preguntat per si, al marge que el Comitè Internacional ha aprovat el Pla Director dels Jocs, l'eliminació de la Tabacalera havia suposat una petita decepció, Villamayor ha argumentat que "una decepció hauria estat que no haguessin triat cap de les dues opcions plantejades". El regidor socialista no ha amagat que el projecte de la Tabacalera "evitaria la degradació de l'espai i n'acceleraria la utilització", tot i que el criteri del Comitè Internacional es va acabar imposant: "Van preferir l'opció dels hotels per garantir la seguretat i la mobilitat".

Tot i que els esportistes marxin cap a Salou, des del consistori no es creu que això comporti pèrdua de beneficis per als comerciants i per al sector de la restauració. "La família dels Jocs no només són els atletes", indica Villamayor, en referència a que àrbitres, jutges, directius, periodistes i membres dels comitès sí estaran allotjats en diferents espais de Tarragona. Per això, reitera que "no és veritat que els beneficis marxaran a fora".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar