loader
menu

CIUTAT

L'Anella Mediterrània del 2017 serà un espai polivalent després dels Jocs

El Circ Ciutat dimecres, 04 de desembre de 2013

Voleu fer un tomb per la futura Anella Mediterrània de Tarragona, l'epicentre dels Jocs del Mediterrani de 2017? L'Ajuntament de Tarragona ha ofert, per primer cop, les imatges virtuals de com es reordenarà l'espai al barri de Campclar, on s'ubicaran tots els equipaments.

El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis va donar llum verda la setmana passada al projecte, el qual contempla la construcció a Campclar d’un Palau d’Esports per a capacitat de 5000 espectadors, una piscina olímpica de 50 metres descoberta (construïda a partir de la piscina de 25 metres actual) i un estadi d’atletisme provisional amb capacitat per uns 15.000 espectadors, el qual està previst que aculli les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs. També està previst remodelar el velòdrom actual i la pista d'atletisme ja existent, la qual es convertirà en l'espai d'entrenament i escalfament per esportistes. Finalment es realitzarà també una ordenació general de la zona de Campclar per delimitar les zones d'esportistes i espectadors i oferir uns serveis idonis a tots ells.

Imatge de l'Anella després dels Jocs. /ajuntament de Tarragona

Accés per a vianants, amb els equipaments al fons. / ajuntament de Tarragona

L'Anella, de nit, recreant el dia de la inauguració. / ajuntament de Tarragona

L'Anella, durant els Jocs. / ajuntament de Tarragona

Comunicacions i entorn de l'Anella. / ajuntament de Tarragona

Després dels Jocs
El projecte també contempla quin serà l'ús de les instal·lacions de l'Anella un cop finalitzats els Jocs. D’una banda, les grades de l’estadi d’atletisme es desmuntaran per convertir la instal·lació en un camp de rugby que mantindrà els vestidors i l’espai suficient per tornar a ampliar la seva capacitat en el cas que s’hagués d’acollir alguna nova competició. De l’altra, les grades de la piscina de 50 metres (amb capacitat per uns 3000 espectadors) també es desmuntaran per tal de cobrir la instal·lació i disposar d’una piscina coberta després dels Jocs.

L’Anella en dades

- Construcció d’un Palau d’Esports amb capacitat per 5.000 espectadors. Després dels Jocs: espai per tres pistes reglamentàries i possibilitat d’entrenament de sis equips alhora.

- Construcció d’una piscina de 50 metres a partir de la piscina ja existent. Dues fases:
1a (durant els Jocs): piscina descoberta amb grades provisionals per 3.000 espectadors.
2a (després dels Jocs): desmuntatge de les grades. Piscina coberta. Possibilitat d’ampliar aforament.

- Construcció d’un estadi provisional d’atletisme per 15.000 persones. Acollirà les cerimònies d’inauguració i clausura. Després dels Jocs: desmuntatge de les grades i reconversió a camp de rugby. Possibilitat d’ampliar aforament.

- Reforma del velòdrom actual.

- Reforma de la pista d’atletisme actual. Serà la pista d’entrenament per esportistes durant els Jocs.

El tinent d'alcalde de Projectes Estratègics, Javier Villamayor, ha assegurat que "sempre hem treballat per garantir que les noves instal·lacions esportives siguin sostenibles i adaptades a les necessitats de la pràctica esportiva de Tarragona. Apostarem per la reutilització d’instal·lacions i la provisionalitat d’algunes grades tal i com ja s’ha dut a terme en altres esdeveniments esportius internacionals. D’altra banda, estem convençuts que Campclar és una ubicació idònia ja que no només disposa ja d'algunes instal·lacions sinó que la seva situació geogràfica li proporciona unes fantàstiques comunicacions per carretera".

Ramon Cuadrat ha afegit que "el projecte també proposa una Plaça de l’Esport dins el complex, situada al costat del Palau d’Esports, es convertiria en un punt de trobada de l’Anella i podria acollir esdeveniments esportius i culturals”. El director general també ha destacat la importància de l’Anella Mediterrània ja que “és sense cap mena de dubte un dels punts més importants del Pla Director. Es tracta d'un projecte viu i per aquest motiu, després de la validació del Comitè Internacional continuarem treballant per perfilar-lo i adaptar-lo a les necessitats que puguin sorgir d'ara en endavant".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar