loader
menu

CIUTAT

La Tabacalera, l'enèssim destí per a la vila dels Jocs del Mediterrani

Sergi Casado Ciutat dijous, 03 de gener de 2013

Inicialment es va pensar en la Ciutat Residencial, després els terrenys situats a Pou Boronat, a tocar de l'N-240; més tard, l'entorn de la zona de Sescelades. Més tard, es va parlar de construir habitatges prefabricats al barri de Campclar. Fins i tot es va parlar d'aprofitar la infraestructura hotelera de Tarragona i de llogar creuers de luxe que estarien amarrats al Port. La darrera alternativa per ubicar la vila olímpica dels Jocs del Mediterrani és l'edifici de la Tabacalera.

Una imatge del complex de la Tabacalera. / circdetarragona.com

Una imatge del complex de la Tabacalera. / circdetarragona.com

Com totes les opcions que s'han anat estudiants en els darrers mesos, fins i tot anys, l'opció d'ubicar els prop de 5.000 atletes que participaran en els Jocs del 2017 al complex de l'antiga fàbrica de tabacs no és, ni de bon tros, definitiva. De totes maneres, seria la millor forma de tenir els esportistes al centre de la ciutat, un dels objectius del comitè organitzador, capficat també en la projecció de la imatge i de la marca Tarragona.

En espera que el projecte complet d'ús de la Tabacalera tiri endavant, des de l'Ajuntament (també des del comitè, creat l'any passat) es creu fermament en la idea de potenciar-la amb altres usos. Un seria aquest, lligant tota l'operació amb el projecte de ciutat intel·ligent, ecològica i sostenible (smart green city). D'aquesta manera, els habitatges per als esportistes es construirien dins del complex i estarien dividits en mòduls, els quals, un cop acabats els jocs, quedarien desmuntats.

I al costat de Port Aventura?

Fonts del comitè organitzador, però, apunten que, ara mateix també hi ha una nova proposta, que passaria per ocupar els hotels annexos a Port Aventura. Aquesta possibilitat, però, situaria els esportistes fora de Tarragona. L'opció de llogar creuers de luxe també tindria contrapartides. D'una banda, els participants també estarien allotjats lluny del centre, ja que els vaixells haurien d'estar ancorats en alguns dels molls del Port. A més, per tal que els busos llançadera transportessin els esportistes als diferents recintes i subseus dels Jocs, caldria que es milloressin les vies d'accés al Port, ja que alguns vehicles podrien tenir dificultats per girar en alguns revolts.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar