loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Els partits tarragonins, a un any i mig de les municipals: la desunió a CiU (III)

Sergi Casado dijous, 05 de desembre de 2013

El paper de Convergència i Unió a Tarragona no és gens fàcil. Tot i que, de portes en fora, la federació nacionalista pot aparentar bona salut, la realitat és diametralment oposada. Ni Joan Aregio, el 2007, ni tampoc Victòria Forns, al 2011, van aconseguir frenar la sagnia de vots des de la marxa de Joan Miquel Nadal. Gairebé el 50 per cent en només 8 anys.

Una imatge de la bancada de CiU a l'Ajuntament de Tarragona. / circdetarragona.com

Albert Vallvé i Victòria Forns. / circdetarragona.com

Joan Basora. /diariodelpuerto.com

Tot això va alimentar les teories que apuntaven que Forns podria ser rellevada i que el candidat a l'alcaldia el 2015 podria ser una cara nova. L'alternativa podria haver estat Joan Basora, que va accedir a la presidència del comitè local el maig de 2012 i que fins i tot no va amagar el seu desig de presentar-se a les eleccions com a número 1 si la militància així li ho demanava. Semblava que arrencava la batalla.

Basora, però, deixarà el càrrec, auto eliminant-se de la pugna. Segons va publicar Tarragona 21, el president del comitè local de CDC ja ho té decidit, fart de les disputes internes amb el sector partidari de l'actual portaveu, Victòria Forns. Basora, molt probablement, ho anunciarà el proper divendres 13 de desembre durant l'assemblea del comitè local convocada, just abans del sopar de nadal en què tota la família convergent de Tarragona celebrarà les festes en un ambient bastant enrarit.

La marxa de Basora i relativa proximitat amb les eleccions de 2015 fan, ara mateix, quasi improbable que Forns no repeteixi com a cap de llista. De fet, el partit sempre ha mantingut que només hi ha una alcaldable, que és Victòria Forns. No només Basora, sinó molts altres nomes han sonat com a possibles recanvis de Forns, tot i que cap de tots sembla que ha quallat.

El mateix president del Port, Josep Andreu; el regidor Fede Adán i el senador Jordi Sendra són alguns dels noms que han anat circulant en els darrers mesos. En el cas d'Adán, les relacions amb Forns són d'una fredor absoluta, sobretot després de l'episodi durant la comissió de la neteja, en què Adán va actuar a esquenes de la líder de la federació a l'Ajuntament.

Així, doncs, amb la més que probable marxa de Basora, el camí de Forns queda aplanat quasi del tot i en el congrès municipalista que organitzarà CiU a principis de l'any que ve podria ser escollida candidata per segon cop consecutiu. Això, sí, agafant consciència que la davallada en vots encara podria continuar. L'actual senador a Madrid, Jordi Sendra, regidor amb Aregio i amb Nadal, podria ocupar el tercer lloc a la llista.

En els darrers dos anys, també havien sonat altres noms per liderar CiU al 2015: el president de la Cambra, Albert Abelló i fins i tot l'actual gerent de la Xarxa Santa Tecla, Josep Maria Adserà.

I a Unió Democràtica? Albert Vallvé no descarta tornar a presentar-se novament com a cap visible; un privilegi que li atorgaria el número 2 a la llista conjunta, si és que n'hi ha, ja que aquesta és una altra de les incògnites, tenint en compte l'escenari polític actual al país. Els dos edils democristians al consistori tenen pensaments oposats respecte el procés sobiranista.

L'exemple es va poder veure en el ple del 18 d'octubre passat, quan Vallvé va abandonar el plenari just abans que el seu grup municipal defensés una moció per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'altre regidor d'UDC, Robert Vendrell, casualment, president del comitè local d'Unió, és un ferm defensor de la transició nacional.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar