loader
menu

CIUTAT

Policies de paisà controlaran les zones lúdiques de TGN d'ara i fins a Reis

El Circ Ciutat divendres, 06 de desembre de 2013

Des d’avui i fins al dia 12 de gener, la Guàrdia Urbana ha posat en marxa la campanya de Nadal, per tal de garantir el bon desenvolupament de tots els actes previstos, incidir en la prevenció de les conductes antisocials i/o incíviques, atendre els requeriments ciutadans de qualsevol tipus, donant una resposta immediata i ajudar en el possible a crear l’ambient de seguretat necessari. El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, ha explicat: “La integració dels diferents operatius de la Guàrdia Urbana de Tarragona a les festes de Nadal esdevé clau per mantenir la seguretat, la mobilitat i el civisme”. Els dispositius especials de Nadal es duran a terme tots els dies, de dilluns a dissabte.

Dispositiu de proximitat
Es farà un esforç en incrementar també les patrulles a peu, que cobriran els itineraris més comercials de la ciutat, dels barris de Ponent i Nord, aquest increment permetrà, a més de l'acció preventiva, atendre amb més rapidesa els requeriments específics que es puguin donar en aquestes dates.

Es realitzaran patrulles mixtes amb el Cos de Mossos d’Esquadra pels carrers més cèntrics de la ciutat i dels barris per proporcionar una major seguretat i incrementar la coordinació d'ambdós cossos policials, la qual cosa redunda en benefici de la ciutadania.

Dispositiu de seguretat ciutadana
Els agents de seguretat ciutadana vetllaran per evitar els furts i robatoris a l’entorn de les zones comercials i polígons. Els agents de seguretat ciutadana, uniformats i de paisà, reforçaran totes les nits de dijous a dissabte el control de les zones lúdiques de la Part Alta i del Barri del Port.

A les zones d’oci continuaran les accions de vigilància i control de la seguretat ciutadana, conjuntament amb el Cos dels Mossos d’Esquadra, per tal d'evitar el consum i el tràfic d'estupefaents i les seves conseqüències. La nit de Nadal i la nit de Cap d’Any s'establirà un dispositiu especial de reforç a les zones lúdiques de la ciutat i del port esportiu.


Dispositiu de trànsit
La presència d’agents de trànsit augmentarà aquests dies i els esforços es centraran en aquelles vies on hi ha una major activitat comercial i on es preveu una gran afluència de públic en aquestes dades.

Els agents tindran especial cura de la seguretat dels vianants a les cruïlles a l'entorn de la Rambla Nova i dels centres comercials. Si s'escau s'ocuparan de la regulació del trànsit, controlaran els estacionaments incorrectes, especialment a les parades de transport públic i a les zones de càrrega i descàrrega i les actituds que comportin un risc per a la resta de ciutadans. Per tal de vigilar i evitar les conductes i comportaments que afegeixen un risc als carrers de la ciutat, s'incrementaran els controls d'alcoholèmia, drogues i de velocitat. Castillo ha assegurat: “intensificarem els controls, ja que són dates assenyalades i de celebracions, però també cal fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè evitin el consum de begudes alcohòliques si han de conduir i puguem gaudir d’unes festes amb seguretat i tranquil·litat”.

Altres campanyes i serveis planificats
Com cada any, des de l’inici de les baixes temperatures es posa en marxa l’operació iglú, un protocol d’actuació de la Guàrdia Urbana de Tarragona per atendre les persones sense sostre que és activat quan les inclemències meteorològiques ho fan aconsellable. En aquest dispositiu hi participen també l’Institut Municipal de Serveis Socials, la Guàrdia Urbana, la Creu Roja i Protecció Civil.

Des del seu origen, la Guàrdia Urbana ha tingut un paper important en la celebració d'activitats ciutadanes durant el període nadalenc; així doncs, des de 1927 participa activament a la cavalcada de Reis. També col·labora en la planificació d'actes a la via pública com ara el recorregut de l’Home dels Nassos o la tradicional cursa de Sant Silvestre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar