loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La llei altera l'"skyline" de la platja Llarga de TGN

El Circ Ciutat > Mobilitat divendres, 06 de desembre de 2013

Un procés de legalització no hauria de comportar res negatiu. En principi, no, encara que sempre hi ha casos que en queden exclosos. Un exemple és el que viu el Club de Vela Platja Llarga, les instal·lacions del qual han estat incloses enguany en el nou Pla d'Usos de platges. Encara que sembli incomprensible, d'acord amb la normativa, des de desembre i fins abril no pot haver cap embarcació a la sorra.

Una imatge d'embarcacions amuntegades. / circdetarragona.com

Una imatge d'embarcacions amuntegades. / circdetarragona.com

Per això, des de fa uns dies les prop de dues centes embarcacions que, fins ara, ocupaven la part de platja que hi ha davant del club de vela resten amuntegades pels voltants. Això resulta un autèntic maldecap per als socis del club perquè, abans de poder veure el seu catamarà, el seu patí o la seva barca hauran de perdre temps i molt d'esforç per arribar-hi.

"Els socis haurien de tenir facilitats per arribar a les seves embarcacions. Si no hi poden estar, doncs que ens donin alguna alternativa", asseguren fonts del club. El contacte amb l'Ajuntament perquè negociï amb la Generalitat, la propietària dels terrenys, ja està fet i ara estan a l'espera que des del consistori els donin alguna solució. Això és el que va assegurar el regidor d'Esports, Joan Sanahujes, al TN Comarques.

Una de les alternatives que es plantegen és habilitar un espai on ara mateix hi ha un pàrquing sota les moreres. Cal recordar que es tracta de patins a vela i catamarans i embarcacions de vela lleugera dissenyades per fer-se a la mar i restar a la platja, i que el seu canvi d'emplaçament dificulta la pràctica d'aquest esport. Un altre de les zones que es podria estudiar és la gran àrea d'aparcament que hi ha entre el club i el restaurant Mirall d'Estiu, però durant l'hivern, en tractar-se d'un aiguamoll, està delimitat per salvaguardar-ne l'existència.

Tot i que el club compta amb instal·lacions, la superfície és del tot insuficient per encabir-hi embarcacions, i menys dues centes. Ara mateix hi ha aules, planxes de surf i caiacs dels socis, i magatzems dels mateixos abonats.

El Club de Vela Platja Llarga és una entitat sense ànim de lucre amb més de 30 anys d'història dedicada a apropar el mar i les activitats nàutiques a la ciutadania de Tarragona. El club ofereix cursos destinats a l'aprenentatge de la navegació a vela i facilita la pràctica d'aquest esport als seus socis i simpatitzants amb preus democràtics. A més, durant els darrers anys el club s'ha bolcat en el projecte d'esports a la carta conjuntament amb l'Ajuntament de Tarragona. Gràcies a aquest projecte, la major part dels alumnes de les escoles de Tarragona ja han gaudit de l'experiència de navegar a vela.circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar