loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament salva, in extremis, el mercat dels dimecres al Fòrum

El Circ Ciutat dimarts, 10 de desembre de 2013

El mercat dels dimecres a la plaça del Fòrum no desapareixerà. Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Tarragona, en una breu nota en què argumenta el seu canvi radical de parer "s’ha pres després de trobar una fórmula econòmica basada en la reducció de les despeses que genera la pròpia activitat". Fins fa poc dies, l'empresa municipal de mercats, Espimsa, justificava la desaparició del mercat de pagès perquè en el darrer any havia generat un dèficit de 14.000 euros, i que, per això, no era gens rendible. A la xifra, però, calia afegir el cost anual de 24.000 euros, en concepte de neteja i vigilància.

Una imatge del mercat de pagès dels dimecres a la plaça del Fòrum de TGN. / circdetarragona.com

Des que va transcendir la notícia, avançada pel Circ, van arrencar les mobilitzacions que es van concretar en la recollida de més de 1.200 signatures, fruit de la iniciativa d'una veïna del casc antic, Carme Badia. A més, en les darreres setmanes, el consistori s'ha reunit amb les diferents associacions de veïns de la Part Alta, amb els mateixos paradistes i amb diversos comerciants de la zona per tal de trobar una solució, la qual, finalment, ha arribat de manera sobtada.

Tant, que fins i tot, la regidora d'ICV-EUiA a l'Ajuntament, Arga Sentís, havia convocat els mitjans de comunicació a una roda de premsa demà, 11 de desembre, just a la plaça del Fòrum per reivindicar que es mantingui.

Paral·lelament, Espimsa continuarà treballant per aconseguir més paradistes que garanteixin la continuïtat en el temps d’aquest mercat. En aquest sentit, la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Patrícia Anton, reconeix que potser, al principi, es van precipitar: "Rectificar és de savis i per això li donem una altra oportunitat. L'Ajuntament assumirà el dèficit, però a la vegada demanem que ens ajudin a trobar més paradistes interessats". Respecte el debat generat, la regidora l'interpreta com a"molt important per a la ciutat, ja que d'aquesta manera se sap què costa realment el mercat."

Per això, demana la col·laboració de totes les entitats i associacions de la Part Alta perquè s’impliquin en trobar noves activitats per fer créixer l’oferta comercial del mercat de pagès.

El que no ha transcendit és quines tarifes s'aplicaran als dos paradistes que, de moment, venen els seus productes entre setmana a la plaça del Fòrum. Els mateixos comerciants van explicar al Circ que arran de l'actualització de les tarifes passarien a pagar 200 euros cada dimecres, en lloc dels 50 habituals. Després, la presidenta d'Espimsa, Patrícia Anton, va negar categòricament aquest increment de tarifes, i a més, va recordar que els dos paradistes del Fòrum encara no havien satisfet cap quota des de l'estiu.

En cap moment, els va retreure res, ja que l'impagament s'emmarcava en les converses que duen a terme les dues parts des de fa mesos per mirar de salvar el mercat de pagès. Finalment, s'ha aconseguit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar