loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Les obres del mercat central de TGN no s'aturaran per Nadal

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat dimarts, 10 de desembre de 2013

Se'n recorden del programa mític El tiempo es oro, presentat pel tristament desaparegut Constantino Romero? Doncs això és el mateix que pensa la constructora de l'obra del mercat central de Tarragona. A diferència de l'any passat, en què la Unió Temporal d'Empreses formada per Isolux i Corsan va donar festa als seus treballadors durant tot el Nadal, enguany ha decidit fer el contrari.

Una imatge de l'obra. / circdetarragona.com

Una imatge de l'obra. / circdetarragona.com

L'obra només s'aturarà els dies festius i el divendres 27 de desembre, però durant els altres dies la feina serà l'habitual. De fet, des de fa tres setmanes, a l'obra també s'hi treballa els dissabtes, tot i que fent només manteniment i reposició de materials. Ara fa un any, però, l'obra estava totalment aturada a causa de les esquerdes detectades en alguns punts del forjat, la reparació de les quals va obligar a modificar el projecte constructiu, fent que el nou espai perdés qualitat, materials i elements per valor d'1,4 milions d'euros. I endarreriment, òbviament.

Un cop canviat el sistema constructiu, des d'Espimsa s'insisteix que s'està seguint fil per randa el calendari de l'empresa constructora, tot i que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, durant una entrevista en un mitjà de comunicació local va fixar la data de juliol de 2014 per a la inauguració del nou mercat central de Tarragona. La presidenta d'Espimsa, Patrícia Anton, ha confirmat que l'obra no s'aturarà per Nadal, tot i que la decisió és només de la constructora.

Des de fa unes setmanes, els treballs ja es fan més visibles a causa de les tasques d'instal·lació de la nova cúpula. Fins ara, les feines s'havien dut a terme bàsicament a l'interior, on s'han d'anar aixecant quatre plantes fins a arribar a dalt de tot. La feina a la cúpula podria trigar prop de quatre mesos, segons fonts consultades pel Circ, cosa que, a priori, deixaria un marge de només dos mesos per a la resta, sempre que es combinin tasques. Això ho determinarà la urgència, un problema que, segons Patrícia Anton, no els afecta: "Quan parlem de dates, són les que ens va donant la pròpia constructora.

Pel que fa al pressupost de l'obra, es manté en 26 milions d'euros; el finançament dels quals depèn de l'aportació que faci l'Estat. De moment, l'Ajuntament de Tarragona només ha cobrat mig milió dels vuit que li han promès els últims governs espanyols. I, de moment, al pressupost general de 2014 del govern del PP no hi apareix ni un cèntim per a la reforma del Mercat Central.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar