loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Fundació Catalunya La Pedrera fa marxa enrere i mantindrà oberta l'Hemeroteca de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 16 de desembre de 2013

La mobilització i la crispació generada per l'anunci del tancament de l'Hemeroteca de Tarragona han donat el seu fruit, almenys de moment. La Fundació Catalunya-La Pedrera, la propietària de l'espai, mantindrà el servei obert "a l'espera de la concreció d'un nou projecte" . La Fundació, a més, manifesta que el seu objectiu continua sent la definició d’un projecte que millori de manera substancial les condicions de manteniment i accés a l’important fons documental de l’Hemeroteca, i lamenta la situació creada durant els darrers dies.

En aquest sentit, la Fundació informa que ha decidit mantenir la relació laboral amb les quatre empleades de l’Hemeroteca de Tarragona, les quals, fa uns dies, van alertar que la mesura de tancament provocaria el seu acomiadament. Pel que al possible acord amb la URV per traslladar tot el fons documental, la Fundació no n'ha fet cap esment.

Una imatge de l'Hemeroteca de TGN. / Hemeroteca de Tarragona

Des que va transcendir el tancament de l'Hemeroteca, tant els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Tarragona com d'altres han exigit el manteniment del servei. Per això, les quatre formacions amb representació al consistori presentaran una moció conjunta per salvar i garantir el fons documental, a través de quatre demandes:

1. Manifestar el total desacord davant la decisió de Fundació Catalunya-la Pedrera de tancar l’Hemeroteca Tarragona
2. Instar la Fundació Catalunya-La Pedrera que mantingui oberta l’Hemeroteca Tarragona o la reobri de forma immediata si ja ha fet efectiu el seu tancament
3. Instar Fundació Catalunya-La Pedrera, mantingui la unitat del fons documental en el lloc d’origen, garantint la seva conservació i evitar la seva dispersió.
4. Dur a terme totes aquestes actuacions amb la major urgència possible

A més, prop de 1.800 persones ja s'han adherit a la petició feta a les xarxes perquè no es tanqui.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar