loader
menu

CIUTAT

Front comú de Bonavista per defensar el mercat dels diumenges

Sergi Casado Ciutat dimecres, 18 de desembre de 2013

Tot i el desmentit oficial, per part de l'Ajuntament de Tarragona, de que el mercat de marxants de Bonavista no es traslladarà a la Canonja, el consistori, i en concret l'empresa municipal de mercats, Espimsa, ha agafat consciència que no se'l pot seguir menystenint. El mercat dels diumenges és un dels pulmons que no només dóna vida al barri, sinó que significa negoci per moltíssimes famílies que es dediquen al comerç i a la restauració, i que tenen en la cita dominical el dia de referència setmanal.

Una imatge del mercat de Bonavista. /Marxantsdetarragona.com

Bonavista farà pinya i totes les entitats i associacions del barri de Ponent ajuntaran esforços i s'aliaran amb els paradistes per fer front comú. Exigiran que l'Ajuntament li renti la cara al mercat, que hi instal·li els serveis per atendre un recinte en el qual hi ha més de 800 parades i que és visitat per milers de persones. "El mercat és vital pel barri i si fos necessari, la gent sortirà al carrer per defensar-lo perquè és intocable", explica Ramon López, president de l'Associació de Veïns de Bonavista.

Això, sí, reclamen que el modernitzin i l'adaptin al segle XXI, d'acord amb els serveis que es mereix el segon mercat itinerant més gran d'Europa. Lavabos, un pla d'evacuació química, presència de Guàrdia Urbana i dels Mossos, i que s'arreglin els petits desperfectes que regularment s'hi troben els paradistes. "Hi ha negocis al barri que sobreviuen gràcies al mercat dels diumenges", recorda el líder veïnal, qui deixa clar que, si és necessari, sortiran al carrer per manifestar-se.

Respecte a la polèmica respecte a possibles ofertes de la Canonja, des de l'AV Bonavista es creu les paraules de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, però afegeix que "és lògic que el segon mercat d'aquestes característiques d'Europa tingui demandes i reclami uns serveis adequats", i per això, el barri els proposarà un pols si no solucionen els problemes actuals del mercat.

Bonavista, i els seus més de 10.000 habitants, defensaran el seu mercat i els marxants amb el ganivet a les dents.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar