loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Centre d'Art Contemporani de TGN enceta una nova etapa

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 19 de desembre de 2013

El Centre d’Art de Tarragona reiniciarà el 2014 les seves activitats amb una estructura readaptada a les circumstàncies actuals però amb la voluntat de mantenir l’aposta de la ciutat per liderar l’impuls territorial de l’art contemporani i en especial per ser referents en l’àmbit de la fotografia i la imatge visual.

L’aposta, presentada ja entre el sector de l’art contemporani de la ciutat, passa per un replantejament de l’estructura del centre, més participativa i coordinada des del propi ajuntament, que tindrà un pressupost de 120.000 euros, finançats a parts iguals per l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

A l'esquerra, Jordi Abelló, del Centre d'Art, i la regidora de Cultura, Begoña Floria. / Mauri

El projecte abastarà amb excel·lència una proposta de producció i de difusió en l’àmbit de l’art contemporani, reforçada amb iniciatives de mediació entre la creació i el pensament contemporanis i la societat.

La vessant de mediació s’obrirà a un concurs públic d’idees que es definirà a principis d’any. La tramitació serà en dues fases: una primera fase, oberta i lliure i una segona fase, restringida als millors projectes de la fase oberta. Els projectes seleccionats a la fase primera es dotaran amb aportacions econòmiques per tal que puguin desenvolupar un projecte executi per a la segona fase restringida.

La gestió i coordinació del Centre es dirigirà des de l’Ajuntament i comptarà amb l’acompanyament de diversos comitès d’experts i de seguiment. El Centre comptarà, a més, amb un espai físic, que serà l’actual espai SCAN, al tercer pis de la Tabacalera, que alhora es completarà amb els espais ja tradicionals, com el Tinglado 2, gràcies a la col·laboració del Port i a d’altres fórmules espaials o expositives que s’adaptaran als nous formats de l’art contemporani.

Previsió cronològica:

Producció:

- Primavera del 2014 es farà la primera exposició fotogràfica (a la Tabacalera)
- Tardor del 2014 es farà la segona exposició fotogràfica (en el marc de la 5a edició del Festival SCAN. Tinglado 2)

Concurs d’idees – convocatòria:

- febrer i març: fase oberta del concurs d’idees
- abril a juny: fase restringida del concurs d’idees
- juliol 2014 – desembre 2015: execució del projecte seleccionat per l’empresa guanyadora


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar