loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El Centre d'Art Contemporani de TGN enceta una nova etapa

El Circ Cultura dijous, 19 de desembre de 2013

El Centre d’Art de Tarragona reiniciarà el 2014 les seves activitats amb una estructura readaptada a les circumstàncies actuals però amb la voluntat de mantenir l’aposta de la ciutat per liderar l’impuls territorial de l’art contemporani i en especial per ser referents en l’àmbit de la fotografia i la imatge visual.

L’aposta, presentada ja entre el sector de l’art contemporani de la ciutat, passa per un replantejament de l’estructura del centre, més participativa i coordinada des del propi ajuntament, que tindrà un pressupost de 120.000 euros, finançats a parts iguals per l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

A l'esquerra, Jordi Abelló, del Centre d'Art, i la regidora de Cultura, Begoña Floria. / Mauri

El projecte abastarà amb excel·lència una proposta de producció i de difusió en l’àmbit de l’art contemporani, reforçada amb iniciatives de mediació entre la creació i el pensament contemporanis i la societat.

La vessant de mediació s’obrirà a un concurs públic d’idees que es definirà a principis d’any. La tramitació serà en dues fases: una primera fase, oberta i lliure i una segona fase, restringida als millors projectes de la fase oberta. Els projectes seleccionats a la fase primera es dotaran amb aportacions econòmiques per tal que puguin desenvolupar un projecte executi per a la segona fase restringida.

La gestió i coordinació del Centre es dirigirà des de l’Ajuntament i comptarà amb l’acompanyament de diversos comitès d’experts i de seguiment. El Centre comptarà, a més, amb un espai físic, que serà l’actual espai SCAN, al tercer pis de la Tabacalera, que alhora es completarà amb els espais ja tradicionals, com el Tinglado 2, gràcies a la col·laboració del Port i a d’altres fórmules espaials o expositives que s’adaptaran als nous formats de l’art contemporani.

Previsió cronològica:

Producció:

- Primavera del 2014 es farà la primera exposició fotogràfica (a la Tabacalera)
- Tardor del 2014 es farà la segona exposició fotogràfica (en el marc de la 5a edició del Festival SCAN. Tinglado 2)

Concurs d’idees – convocatòria:

- febrer i març: fase oberta del concurs d’idees
- abril a juny: fase restringida del concurs d’idees
- juliol 2014 – desembre 2015: execució del projecte seleccionat per l’empresa guanyadora


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar