loader
menu

Les empreses municipals de TGN comencen a estalviar

El Circ dijous, 19 de desembre de 2013

Aquesta tarda s’ha celebrat la primera reunió del Consell d’Empreses de l’Agrupació d’Interès Econòmic (AIE), a Casa Canals. En acabar, el tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda i president de l’AIE, Pau Pérez, ha manifestat sentir-se “molt satisfet, il·lusionat i amb moltes ganes de treballar plegats per aconseguir l’objectiu que persegueix aquesta agrupació, donar millor servei, ser més eficaç i més eficients”. Amb la creació d’aquesta societat mercantil s’aprimaran estructures sense minvar la qualitat de serveis. Per la qual cosa, un dels eixos claus de l’AIE és la reducció del nombre de consellers que formen part del diferents consells d’administració de les empreses. En concret es passaria de 58 consellers a 15.

Cal recordar que la raó de la constitució d’aquesta Agrupació d’Interès Econòmic és perquè l’actual situació econòmica fa aconsellable la unificació de estratègies empresarials per donar un servei més econòmic i aprofitant recursos compartits. És a dir, compartiran activitats comunes com els serveis de telecomunicacions; l’adquisició i obtenció de llicències i programes informàtics, els serveis de manteniment i neteja; així com la gestió de tràmits previs a la contractació o la gestió de recursos humans, entre d’altres.

Una imatge de la primera reunió del consell de l'Agrupació d'Interès Econòmic de TGN. / mauri

Les AIE tenen en compte el caràcter de sector públic empresarial, doncs són participades en la seva totalitat per l’Ajuntament de Tarragona. Les AIE tenen capacitat de col·laboració amb les societats mercantils agrupades amb l’increment dels resultats individuals dels seus associats, personalitat jurídica pròpia i caràcter mercantil. A més, són poder adjudicador i sense ànim de lucre. Els socis de l’AIE responen personal i solidàriament entre si dels deutes contrets.

“La coordinació conjunta facilitarà una major sostenibilitat econòmica sense perjudici pels usuaris. L‘objectiu es simplificar y optimitzar recursos per fer viable el model amb una formula que unifiqui criteris de gestió, direcció i estalvi econòmic”, ha conclòs Pau Pérez.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar