loader
menu

Tarragona s'apunta a perseguir els abusos de les "clàusules sòl"

El Circ divendres, 20 de desembre de 2013

L'abusivitat de les denominades "clàusules sòl" ha estat reconeguda pel ple de l'Ajuntament de Tarragona aquest matí. La moció presentada per ICV-EUiA i el PSC i promoguda per l'Associació de Bancs, Caixes i Assegurances (AICEC-ADICAE) ha estat aprovada amb 19 vots a favor (ICV-EUiA, PSC i CiU) i 7 abstencions del PP.

Font: AICEC-ADICAE

Aquesta mesura significa un pas més cap a l'objectiu d'eliminar dels préstecs hipotecaris aquestes clàusules i facilitar així el pagament de la quota hipotecària. Tarragona es converteix en la segona ciutat catalana en posicionar-se contra les clàusules sol després que AICEC-ADICAE aconseguís el passat 9 de desembre que el Ple de l'Ajuntament de Girona aprovés la moció amb els mateixos suports i les abstencions del PP.

L'objectiu: posar fi a l'abús que pateixen 800.000 famílies catalanes

En els darrers anys, les institucions han assignat fons a entitats financeres en comptes d'aprovar mesures que permetin el manteniment de l'habitatge per part dels ciutadans hipotecats. Tot i haver rebut tantes ajudes aquestes entitats no han mostrat cap interès a eliminar clàusules que, com les clàusules sòl, augmenten les dificultats de la ciutadania; impedeixen que puguin beneficiar-se de les baixades dels tipus d'interès i han col·laborat, entre d'altres elements, a la situació límit en què viuen moltes persones a Catalunya que en alguns casos ha portat a la execució hipotecària.

Segons dades de l'Associació són unes 800.000 les famílies que es veuen afectades per aquesta situació i entre un 10 i un 20% de les execucions es podrien haver evitat amb una regulació prèvia. L'Associació continua treballant per a sumar més municipis a la demanda que té per objectiu instar el govern espanyol a aprovar una proposició de llei que les reguli com a abusives per posar fi així a l'abús bancari que pateixen les persones afectades.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar