loader
menu

CIUTAT

Què no funciona a la plaça dels Carros? Ara, l'ascensor

Sergi Casado Ciutat divendres, 20 de desembre de 2013

Demà, 20 de desembre, el pas soterrat de la plaça dels Carros compleix un any. La infraestructura sovint esdevé notícia, i no precisament per uns fets agradables. Quan no són les escales, són les càmeres de vídeo vigilància, les escales mecàniques o l'ascensor. Resulta quasi impossible que tos els elements que el composen puguin conviure en harmonia ni tan sols uns dies.

Una imatge del pas soterrat de la plaça dels Carros. / circdetarragona.com

Ara el torn li ha arribat a l'ascensor, que està espatllat, però ja fa uns quants dies, quasi una setmana. Altre cop, la mateixa història de sempre. Víctima del vandalisme que sovint té lloc, malauradament, a la Part Baixa de Tarragona. El patró ha estat el mateix de sempre. Les bretolades de quatre ximples, o qui sap si només un, però organitzat i conscient del que fa, han tornat a deixar un dels elevadors inoperatius.

El col·lectiu Tarragona sense barreres ja ho tornat a denunciar, i com sempre, a través de les xarxes socials. Sense un dels ascensors, resulta impossible superar la via del tren i arribar a l'altre costat. El seu portaveu, Carles Balañà, ha explicat, amb ironia, que quan calia creuar la via del tren no topaven amb tants obstacles com a fins ara.

No només les persones amb mobilitat reduïda, sinó també els cotxets dels nens petits veuen impedit el seu accès a la banda de platja. El cas de l'ascensor és especialment greu, ja que, la peça que es necessita arriba des de Suïssa. Almenys això és el que va passar l'últim cop que un dels ascensors també es va espatllar i va estar prop de quinze dies aturat.

L'Ajuntament no ha confirmat quants dies trigarà en ser reparat, però que la peça ja està demanada. L'origen, però, tot un misteri, encara que si es tracta de dues reparacions idèntiques el procès serà el mateix. En qualsevol cas, la carpeta de l'incivisme continua pesant en el calaix de l'àrea de Seguretat Ciutadana. No s'acaba d'erradicar. Ara farà mig any, el Circ va explicar que la Guàrdia Urbana havia requisat un pic a un home que freqüentava la plaça. Des d'aleshores, la paret del pas soterrat sembla que no ha de hauria de patir tant.

Des del consistori també s'ha informat, breument, que en els darrers dies s'han acabat unes tasques d'arranjament de les escales mecàniques, un altre objectiu dels descerebrats. Però a l'Ajuntament això li ve imposat, ja que el contracte de manteniment el va heretar d'Adif i, de moment, el consistori no està negociant cap millora..


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar