loader
menu

CIUTAT

Els veïns de la Vall de l'Arrabassada estrenen el parc del milió d'euros

Sergi Casado Ciutat diumenge, 22 de desembre de 2013

Els veïns de la Vall de l'Arrabassada ja poden començar a gaudir del parc d'un milió d'euros que tenen al costat. Sota el nom de Parc de les Lletres Catalanes, d'acord amb els noms d'escriptors catalans de la zona, la urbanització que marca el principi de l'àrea de Llevant de Tarragona compta amb un parc que ha tingut un cost de gairebé un milió d'euros; concretament 946.000 euros.

Una imatge del parc. / circdetarragona.com

El president de l'AV Arrabassada, Josep Maria Bertran, presentant signatures contra les mesures de mobilitat. / circdetarragona.com

Una imatge virtual del mapa. / circdetarragona.com

Malgrat que la meitat del projecte s'ha finançat amb l'ajut del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), provinent de la Generalitat, la realitat és que la inversió sembla desmesurada i poc allunyada de la realitat i de la conjuntura econòmica actual.

Des del consistori sempre s'ha defensat que el parc ennobleix una de les entrades a la ciutat, i que, per això, l'obra té sentit. I quant al pressupost, també han matisat que de les arques municipales només n'havia de sortir la meitat, tot i que es tracti de quasi mig milió d'euros. D'acord amb el projecte, alguns carrers del barri han canviat de sentit i en alguns s'han perdut carrils, per la qual cosa caldrà veure si els problemes de mobilitat denunciats per l'AV Arrabassada el juliol passat.

La remodelació solucionarà l’actual dispersió de les tres zones verdes de la Vall, unificant-les en un únic espai que millorarà en gran mesura les seves actuals prestacions. En aquest nou parc s’han habilitat zones de jocs infantils, zones de pràctica d’esports, amb una pista multi esport, zones de passeig, etc. Pel que fa a la vegetació es mantenen la pràctica totalitat del elements vegetals i arbrat existent i s’incorporen noves zones enjardinades, aplicant criteris de sostenibilitat que milloraran la seva gestió i manteniment.

Es pretén calmar el brogit del transit rodat. Els carrers que envolten les tres zones verdes, es convertiran en una plataforma única i elevada, on els vehicles circularan amb més lentitud, ja que es pretén prioritzar la circulació segura del vianant, aplicant els nous conceptes de mobilitat a les ciutats.

Les zones verdes estan situades entre els carrers Josep Carner, Carles Riba, Salvador Espriu, Llorenç de Vilallonga i Josep Vicenç Estelles, de la Vall de l’Arrabassada.Ara fa uns mesos, el president de l'AV Arrabassada, Josep Beltran, va presentar signatures

Des del divendres 20 de desembre, el Parc de les Lletres Catalanes resta obert als vianants i els carrers del voltant oberts al trànsit de vehicles.

Es mantindran encintades les zones de gespa i arbustives per facilitar el seu creixement i evitar que es trepitgin. Passades les festes de Nadal, s’aniran produint tancaments únicament en aquelles zones on s’hagi d’actuar i les obres quedaran finalitzades definitivament en un mes, aproximadament.circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar