loader
menu

CIUTAT

Un tarragoní fabrica la seva pròpia impressora 3D des del garatge de casa

Sergi Casado Ciutat dimecres, 25 de desembre de 2013

Sovint es diu que en els pitjors moments d'un mateix és quan s'engega l'interruptor de l'emprenedoria i de fixar-se un nou objectiu. Això, sí, llavors els reptes poden ser tant personals com professionals, ja que en la majoria dels casos tot ha estat fruit d'un acomiadament de la feina.

Pere Pérez, al taller que té a casa seva. / circdetarragona.com

La impressora 3D dissenyada per Pérez. / circdetarragona.com

La impressora 3D dissenyada per Pérez. / circdetarragona.com

La impressora 3D dissenyada per Pérez. / circdetarragona.com

La peça que calia reparar del GPS tenia el tamany d'un bottó gran. / cedida

Pere Pérez, al taller que té a casa seva. / circdetarragona.com

Milers de persones arreu del país i l'estat han hagut de reconduir la seva vida i apostar primer per superar un objectiu propi, per després sortir a buscar feina, però més reforçats. L'estiu passat, durant una visita a l'Hort del Circ, situat al carrer Ferrers, una veïna de la Part Alta ens va explicar que el seu home estava construïnt una impressora 3D des de casa seva, buscant i mirant webs, xats i vídeos per internet.

Però de mode totalment auto didacta. Ni cursos a distància, ni res. Només amb la seva intuïció. Des de fa uns dies, en Pere ja té enllestida la seva pròpia impressora en 3D.

Ens rep a la porta i ens trasllada al seu univers particular. Una petita cambra al subterrani amaga l'espai de creació. Es tracta d'un banc amb desenes d'eines a les parets i on llueix l'aparell dissenyat manualment per Pere.

A l'agost va perdre la feina que tenia com a delineant i poc després es va decidir a construir una 3D perquè la reparació d'una sola peça del GPS que duu al cotxe havia de pagar 800 euros. "El dependent de l'establiment em va dir, no sé si bromejant, que el millor que podria fer seria tenir la meva pròpia impressora 3D i ho vaig fer", relata Pere.

I tant que ho ha fet. A primera vista, la màquina no deixa indiferent ningú. Pere assegura que no tenia cap tipus de coneixement sobre aquest món, però que gràcies a internet se n'ha sortit i en poc m´s de tres setmanes ja la tenia feta. En Pere és alt i fort, però tímid i humil. Resta importància a totes les passes que ha hagut de fer. Webs, xats, vídeos, fòrums. Reciclant, també, l'antiga torre d'un ordinador.

Tot per la xarxa, però també a les botigues físiques. Perez indica que, per exemple, un coixinet valia 12 euros al polígon, mentre que al Decatlon, per 3 euros te n'emportaves entre tres i quatre. La inversió econòmica ronda els 350 euros, als que cal sumar un bon número d'hores, un cop vista la reacció d'en Pere.

De moment, la té al garatge de casa seva, i per peces d'entre 1 i 20 centímetres. Quant a l'ús, ara fabrica peces per altres intrèpids, tal com d'altres ho van fer ell. És una cadena. Qui sap si en farà ús per treure'n rendiment professional futur. Tant de bo li vagi bé.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar