loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Més de 6.000 persones han seguit diàriament l'activitat cultural de TGN durant el 2013

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 30 de desembre de 2013

La cultura de Tarragona s’ha posicionat molt favorablement aquest 2013. Ha estat un any d’inflexió que ha marcat un abans i un després, consolidant els compromisos de canvi de model i projectes de futur fets en el 2012 i que degut a la reducció pressupostària per l’actual situació de crisi, va portar a moments crítics. Enguany molts d’aquests entrebancs s’han solventat i s’ha trobat una solució, traspassant a més el llindar municipal, per ser un referent de país en molts aspectes.

Així doncs, aquest 2013, amb l’obertura d’un nou equipament a la ciutat, el Teatre Tarragona, s’ha acomplert la promesa de potenciar i oferir més teatre i abarcar altres gèneres de les arts escèniques com l’òpera o el ballet, així com oferir un espai a moltes de les entitats de la ciutat. Més de 67.000 espectadors han passat per aquesta nova temporada de teatres de la ciutat, que encara no ha acabat.

Així mateix, i gràcies a l’intens treball per posicionar-nos en la cultura 2.0, aquest objectiu ha donat els seus fruits en escreix, i tot plegat a començat a fer funcionar el projecte del Banc de la Cultura i ha posat al descobert un canvi conceptual important, amb el que ja venim treballant els darrers anys però que ara s’ha fet visible: “Cultura de l’Ajuntament no és un simple repartidor de subvencions, sinó que és un dinamitzador i comunicador del que es fa a la ciutat”, segons ha apuntat la tinent d’alcalde, Begoña Floria.

Pel que fa a aquest darrer punt, més de 6.000 persones han seguit l’activitat cultural dia a dia aquest any. Destaquen els 1.730 de facebook, els 3.055 de twitter i els 1.517 d’instagram. Però el més rellevant ha estat la posada en marxa de l’aplicació per a dispositius mòbils, Agenda Cultural, que ja ha rebut més de 10.000 descàrregues des del passat mes d’abril i que ha donat a conèixer més de 3.000 activitats als usuaris.

Una imatge d'un dels actes del festival Tarraco Viva de 2013. / circdetarragona.com

A aquestes dades s’hi poden sumar les gairebé 8.000 imatges presentades en les edicions del Concurs Mirades de Tarragona, les 18.000 visites al blog de Tarragona Cultura o 10.000 seguidors a les xarxes durant els deu dies de festa Major de Santa Tecla, així com noves fórmules i accions culturals 2.0 com els fotògrafs i tuitaires convidats o la ruta dels codisQR.

Així doncs, i no amb menys ambició, el 2014 tornarem a excel·lir en els seus quatre eixos culturals, serà any de Tàrraco Viva, SCAN, Concurs de Castells i Santa Tecla, una vegada més, amb l’impuls d’haver estat premiats com a millor festa major del país, pel que fa a la programació musical. D’aquests eixos culturals cal destacar el Concurs de Castells, que enguany arribarà al seu 25è aniversari, on hi participaran 42 colles i tindrà una durada, per primera vegada, de tres dies amb el concurs7 de Torredembarra.

Així mateix, a aquests projectes estrella de l’àrea de Cultura, també cal sumar-hi l’impuls pel Centre d’Art, que avançarà amb un nou projecte molt més participatiu i proper als ciutadans i amb un espai a la Tabacalera com a seu del centre. I per l’any vinent també hi ha programada una nova edició de la Setmana Cantant, que a través del Cor Ciutat de Tarragona és un esdeveniment únic a la ciutat, que el mes de juliol convocarà a 800 cantaires de tot el món amb un concert conjunt final.

Altres projectes com el Festival Dixieland, el Concurs de Focs Artificials o Carnaval, continuaran en la cita cultural imprescindible de la ciutat.

En resum, Floria ha destacat que aquest ha estat “un 2013 com a any d’inflexió després d’un 2012, que va patir la situació de crisi extrema, amb una visió de futur cap al 2014 on Tarragona tindrà una projecció de país a nivell cultural”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar