loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Home dels Nassos torna a Tarragona per acomiadar el 2013

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 30 de desembre de 2013

Com mana la tradició, durant el darrer dia de l'any, Tarragona torna a comptar amb la visita de l'Home dels Nassos, aquell que té tants nassos com dies li queden a l'any. Aquell embolic de paraules que, de petits, a tots ens va fer pensar detingudament sobre la història d'aquest personatge, tant visible com invisible, segons el prisma des del qual s'ho miri.

L'Home dels Nassos. / Foto: www.tarracom.blogspot.com

Programació

Dimarts 31 de desembre de 2013

12 h, pla de la Seu, des de l’interior de la Casa Balcells. Aparició de l’Home dels Nassos , amb tants nassos com dies té l’any i saludarà els infants . Es dirigirà per la Part Alta fins a l’Ajuntament, on pujarà al balcó principal, per després continuar el seu itinerari fins al Recinte Firal on visitarà el Parc Infantil de Nadal. Acabarà el seu recorregut al Moll de Costa on visitarà l’exposició commemorativa del centenari de la Cavalcada de Reis.

Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova pel lateral de circulació fins al monument als herois de la guerra del Francès, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, passeig d’Espanya, Recinte Firal, Passeig d’Espanya, Reial fins Pere Martell, Serrallo i Moll de costa on finalitzarà el recorregut.


Dijous 2, divendres 3 i dissabte 4 de gener de 2014

De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Tres dies de recollida de cartes a càrrec dels Patges Reials.


Diumenge 5 de gener de 2014
A les pastisseries i forns de la ciutat, venda del ritual Tortell de Reis, per trobar-hi la fava i la figureta d’un dels Reis.

A les 18.15h, Serrallo/Moll de Costa, arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les tradicionals 21 salves pirotècniques.

Desembarcament dels Mags al Serrallo/Moll de Costa. Parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la Consellera de Festes Begoña Floria i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats. Tot seguit, focs artificials de benvinguda oferts pel Port de Tarragona.

Trasllat del tres Reis Mags fins al carrer Reials, punt d’inici de la Cavalcada.

A les 19 h, carrer Reial. Inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans i la carrossa del Fanal de la ciutat. Tot seguit, les tres carrosses reials i tots els seus sèquits amb les grans corroses que recorreran els principals carrer de la ciutat.
Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs); carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, lliurament de les claus de la ciutat als Mags d’Orient per part de l’Alcalde Sr. Josep Fèlix Ballesteros, missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i comiat.

Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a les nenes i nens, i per a tota la ciutadania.

Dilluns 6 de gener de 2014. Diada de Reis
9 h. Mags Solidaris. Els Reis Mags visitaran diverses residències, hospitals i centres d’acollida de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar